”Jag hoppas att så många som möjligt vill hjälpa oss fram till seger!”

I kväll väntar en oerhört viktig match för vårt herrlag som kan säkra kvalplatsen vid vinst. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

DU HAR VÄL KÖPT BILJETT? Annars gör du det här!

Speluppehåll sedan den 3:e mars, vad har ni fokuserat på under dessa veckor Mathias?
– Jag tycker att vi har haft en riktigt bra period där vi har arbetat hårt både med grupp- och handbollsutveckling. Vi har bland annat jobbat med grupparbete där vi har diskuterat igenom mer djupt vad som kommer att bli viktigt resten av säsongen för att vi ska lyckas med vår målsättning. Det var länge sedan vi vann en match och alla är riktigt laddade för att försöka förändra och förbättra de saker vi kom fram till under den träffen. Handbollsmässigt har det varit en bra period med många bra träningar.

Det är en viktig match ikväll mot LUGI, för båda lagen: Vad kommer vara avgörande för att knipa de viktiga poängen?
– Det är en väldigt viktig och rolig match vi har framför oss. LUGI har gjort bra prestationer den senaste tiden och har många riktigt bra spelare som redan nu är klara för stora klubbar och utomlandsäventyr. Det kommer krävas att vi får till alla delar av vårt spel denna match då vi har haft lite problem med att få ihop helheten över 60 minuter. Det är något vi jobbar på och som jag tror att vi är redo att plocka fram. Vi tar med oss känslan från förra segermatchen mot LUGI och kliver in med självförtroende ikväll!

Hur ser det ut i truppen inför kvällen match?
– Trym Skoglund och Kalle Jönsson är tyvärr borta, annars är alla andra tillgängliga för spel!

Sist men inte minst! Vad vill du säga till hemmapubliken inför kvällens match?
– Att vi känner oss otroligt taggade inför denna viktiga match där en seger innebär att vi är helt klara för att undvika sistaplatsen och därmed kval. Vi kommer behöva all extra energi vi kan få i en så här pass avgörande match, så jag hoppas att så många som möjligt vill hjälpa oss fram till en seger ikväll!

DU HAR VÄL KÖPT BILJETT? Annars gör du det här!

Läs vidare