”Jag hoppas att det lokala näringslivet ser värdet i att satsa på våra egna tjejer som finns i klubben”

Idag klockan 14 spelar vårt damlag seriefinal i B-hallen mot HK S-hof. Kalle Lång lovar att laget kommer att avsluta hösten med en riktigt bra prestation samtidigt som han hoppas att det lokala näringslivet ser värdet i att satsa på ett lag som till stora delar innehåller egna produkter!

Det blev en komfortabel seger senast i toppmötet mot Eslövs IK, ett Eslöv som kommer från allsvenskan och är med och fightas om den allsvenska platsen. Viktiga två poäng således. Vad säger du efter den segern?  

– Att vi gör årets bästa prestation försvarsmässigt. Vi var otroligt förberedda på vad Eslöv skulle komma med och hur vi skulle hantera det. Höll den planen i princip felfritt i första halvlek och då fick också Eslöv väldigt svårt att skapa bra lägen. Sedan var vi riktigt bra i våra avslut matchen igenom. Vi gjorde 26 mål på 30 avslut i uppställt anfallsspel och det innebär både att vi skapade bra lägen men också att vi hade bra kyla och kvalité i våra avslut matchen igenom.  Så det var en prestation som visade vilket bra försvarsspel vi kan spela och bygger givetvis självförtroende inför framtiden.  

Ny match i eftermiddag och då väntar tabellettan HK S-Hof på hemmaplan. S- Hof vann det första mötet er emellan så ni har chans till revansch.

Matchen spelas i B-hallen och du fixar dina biljetter här!

– Det var en högklassig match mellan två bra lag förra gången vi möttes där S-hof var lite starkare än oss i andra halvlek. Vi är grymt taggade på att möta dem igen. Vi vet att deras lag har en rad spelare med hög individuell skicklighet. Men vi som lag har under väldigt lång tid presterat på en hög nivå och vi vet att vi besitter en väldigt hög kapacitet både individuellt och kollektivt så vi kommer gå in och spela vår handboll och avsluta hösten med en riktigt bra prestation. Det blir alltså en högklassig handbollsmatch som man som publik absolut inte vill missa. Vi hoppas verkligen på starkt publikstöd i B-hallen där man verkligen kan skapa en magisk ljudatmoasfär, säger Kalle Lång.

Och fortsätter:

– Det starka hemmastödet är verkligen en starkt bidragande faktor som gör oss svårslagna och det lokala stödet på och utanför banan är en förutsättning för att vi skall kunna fortsätta vår resa mot finrummet inom svenska damhandboll. Därför vill vi lyfta det faktum att vi på damsidan idag har en väldigt stor andel spelare som utbildats i föreningens ungdomslag och idag representerar klubbens A-lag och det här är ett område vi skall fortsätta bli bättre inom. Vi hoppas det är en morot för våra egna ungdomar som kan se att vägen att nå klubbens representationslag är öppen och att det lokala näringslivet ser värdet i att satsa på våra egna tjejer som finns i klubben. 

Matchen spelas i B-hallen och du fixar dina biljetter här!

Det går självklart att köpa biljetter på plats!

Läs vidare