Isländsk linjespelare klar för HFK

Fredagen den 21 april blev HF Karlskrona klart för Handbollsligan genom 3-2 i matcher i en tuff kvalserie mot OV Helsingborg.

Dagen efter avancemanget intensifierades arbetet med att kunna sätta ett slagkraftigt lag på plats. Sedan tidigare är stora delar av truppen kontrakterade kryddat med storvärvningen av Olafur Gudmundsson. Nu kan klubben meddela att nästa islänning är klar för två år i HFK-tröjan.

Han heter Thorgils Baldursson och är 25 år gammal. Han kommer från den isländska toppklubben Valur och har under säsongen gjort avtryck i Europa League.

Baldursson är en aggressiv försvarsspelare och snabb i omställningar. Han ska förhoppningsvis kunna ställa till det för motståndarna både i försvar och anfall.

– Vi är glada att hälsa Thorgils välkomna till oss. Han har gjort mycket bra ifrån sig både i ligan och i Europaspelet och vi tror att han kommer att komplettera vår linjebesättning på ett bra sätt. Generellt är isländska spelare redo att träna hårt, kämpa i alla lägen och har en bra utbildning, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Baldursson är själv väldigt nöjd med att övergången till HF Karlskrona är klar.

– Det känns mycket bra att skriva på för två år i Karlskrona. Det var dags för mig att lämna Island och Karlskrona har något spännande på gång. Jag har fått ett väldigt gott intryck av klubben och att Olafur redan är klar gjorde beslutet enkelt. Jag ser fram emot att dra på mig den svarta tröjan och fajtas för poäng i Karlskrona, säger Thorgils Baldursson.

Flyttlasset går i sommar och HFK:s andre islänning är på plats på ett tvåårskontrakt.

Foto: Valur

Säkra DIN plats i arenan nästa säsong – i morgon släpps säsongskorten. Läs mer här: Nu säljer vi säsongskort – kul nyhet

Läs vidare