”Intresset för damhandboll har nog aldrig varit större i Karlskrona”

I morgon lördag spelar vårt damlag ännu en hemmamatch. Nu står Baltichov för motståndet. Är det dags för åttonde raka? Matchen börjar kl. 14:00 och spelas på Brinova Arena A1. Se till att komma i god tid för att skaffa en bra plats på läktaren!

Vi tog ett snack med damernas huvudtränare Kalle Lång.

Det blev en ny seger i senaste matchen mot KV IK Sport, sjunde raka segern för säsongen.
Vad säger du efter den segern? 
– Kul match mot kvalitativt motstånd och ett härligt publikstöd på läktaren. Så sammanfattningsvis var det en trevlig söndag och en härlig handbollsupplevelse. Gällande vår prestation så är det starkt av oss att vinna komfortabelt mot ett lag som hade förstärkt en hel del ifrån Allsvenskan via sitt samarbete med Heid. I matchen lyckades vi bra med att neutralisera KV IK:s samarbete med M6. Vårt kontringsspel hade bra tryck framförallt i första halvlek och i andra halvlek hade vi bra koll på vilka spelval som skulle vara effektiva i anfallsspelet och utförde dem på ett bra sätt med skärpa i avsluten. Vi har också en bra trygghet i vårt spel där vi vet att motståndarna kommer få det tufft över 60 minuter om vi fortsätter nöta på med vårt eget vägvinnande koncept.  

Ny hemmamatch i morgon när tabelljumbon IK Baltichov gästar Brinova Arena.
Ingen risk för underskattning? 
– Vi går alltid in i matcher med fokus på den egna prestationen, den variabeln påverkar man helt själv oberoende vilka som står på andra sidan. Baltichov vann sin första match förra omgången mot RP och kommer givetvis komma till Karlskrona stärkta med en seger i ryggen. Vi i laget har alla ett ansvar gentemot våra lagkamrater, vår publik, våra sponsorer att gå ut och ge 100% när startsignalen ljuder. Vi ledare och spelare älskar att spela matcher och jag vet att vi kommer vara grymt taggade och förberedda och kommer göra en bra prestation i morgon, säger Kalle Lång.

Vad ska ni fokusera på i det egna spelet?
– Prestationen är en del i att bygga ett attraktivt varumärke. Vi har tillsammans gjort en fantastisk resa under de 1,5 åren jag varit tränare för HK Karlskrona dam och resan har bara börjat. Intresset för damhandboll har nog aldrig varit större i Karlskrona. Vi syns flitigt på sociala medier och i media gör tjejerna ett fantastiskt jobb som ambassadörer för kvinnlig elitidrott och den uppoffring och dedikation som det kräver. Damerna är sanna förebilder för våra ungdomar i föreningen och det finns ett starkt budskap och marknadsvärde i det vi förmedlar. Kom och stötta oss i hallen i morgon! 

Avkast i morgon lördag kl. 14:00. Du med säsongskort all-inclusive har entrén säkrad, för övriga gäller köp i entrén som öppnar kl. 13:00. Vuxen 80 kr, pensionär/ungdom 50 kr och barn gratis.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare