Intervju med Nathalie Söhrman inför lördagens match

Vårt damlag jagar tredje segern och på lördag väntar tuffa HK Farmen hemma i Brinova Arena. Vi har tagit pulsen på vårt nyförvärv, mittnian, Nathalie Sörman som säger sig trivas ”hur bra som helst” i Karlskrona.

– Det är som ett mini-Göteborg med hav överallt och väldigt trevliga människor förklarar Nathalie när vi träffar henne efter en lång arbetsdag tillsammans med ett gäng sexåringar. När Nathalie inte spelar handboll jobbar hon nämligen i en förskoleklass på Saltöskolan.

Hon flyttade från Kungsbacka till Karlskrona i somras efter att ha provtränat några gånger med HFK. Att det blev just Karlskrona har vi till stor del pojkvännen och KHK-spelaren Gustav Berglund att tacka.

– Ja, men så är det. Gustav spelade här redan förra året och jag har varit i stan en del tack vare det och kände att jag ville testa att flytta ner till denna säsong, förklarar Nathalie. Jag är otroligt hemmakär och hade jag inte tagit chansen nu hade jag nog stannat i min moderklubb hela livet, säger hon och skrattar. Jag pushade verkligen mig själv att ta steget.

Tack vare det där med ”mini-Göteborg” och ett väldigt fint välkomnande av lagkamraterna och alla andra runtomkring laget har hon inte ångrat sig.

– Alla är supersociala och det är verkligen en familjär känsla i laget samtidigt som vi satsar uppåt tillsammans. Trots att jag tog några kliv neråt i seriesystemet känns det bara positivt just nu, säger Nathalie.  

Hon är född och uppvuxen i Kungsbacka med allsvenska Aranäs som sin moderklubb. Debuten i A-laget gjordes under säsongen 20/21 och förra året var Nathalie ordinarie i laget. Det innebär en hel del rutin trots de nyss fyllda 20 åren.

– Jag hoppas så klart att jag kan bidra med erfarenheten av att ha spelat i allsvenskan där det är lite tuffare tag både på träningar och matcher, säger Nathalie. Men jag hoppas även kunna bidra med min spelförståelse både i försvar och anfall. Jag kallar mig själv för assistpelare eftersom jag hellre drar på mig en eller två spelare och  spelar sedan bollen vidare än att gå på mitt egna läge, säger Nathalie.

Fast just den saken försöker hon ändra på tillsammans med tränarteamet. Och i matchen mot IK Lågan lossnade det rejält och Nathalie öste in 12 mål.

– Jag gick in i den matchen med en enorm revanschlust eftersom jag inte alls var nöjd med min insats i vår premiärmatch. Nu gick det bättre och jag hoppas att det kan hålla i sig även om jag nog inte kommer göra 12 mål i varje match.

Efter speluppehåll förra helgen väntar en tuff match mot Lugis utvecklingslag HK Farmen i morgon lördag.

Hur taggade är ni?
– Jag skulle säga väldigt taggade eftersom vi möter ett lag som vi tror är mycket bra. Det kommer bli en värdemätare för oss, helt klart. Det ska bli jättekul att får spela match igen och särskilt på hemmaplan, avslutar Nathalie Sörman.

HF Karlskrona – HK Farmen i Dam 2 Syd på lördag kl. 13:30 – i Brinova Arena!

Du som har säsongskort går in gratis och sitter med fördel kvar för att se herrlaget som börjar 16:00.
Eller så kommer du rentav vid 11:30 och ser vårt U-lag möta H43 Lund i Herr 2 syd.
Det är verkligen en SUPERLÖRDAG!

Biljett till herrarnas match skaffar du här: https://www.nortic.se/dagny/show/160971
Biljett till damlag och U-lag skaffar du i entrén!

Ps. Vårt P16-lag spelar USM på hemmaplan, under både lördag och söndag. Mer om det i en senare nyhet…

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt