Internationell turnering i futsal kommer till Karlskrona

I dag blev det klart att Karlskrona står som värd för Nordic Futsal Cup. Det stora evenemanget är en årlig femnationsturnering med herrlandslagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Grönland. Spelplatserna alternerar mellan länderna och i år är det alltså Sveriges tur. Det blir totalt tio matcher som spelas den 15-19 december 2021.

– Nordic Futsal Cup är ett väldigt bra tillfälle för både de fem landslagens matchande och även för publiken att titta på många internationella matcher. Vi har bra erfarenheter av Karlskrona som arrangörsstad och från Brinova Arena. Vi hoppas på mycket publik och på högkvalitativa matcher, säger Mathias Etéus, gruppchef för futsal på Svenska Fotbollförbundet.

Arrangemanget görs möjligt genom ett arrangörsbidrag från Karlskrona kommun som en enhällig kommunstyrelse fattade beslut om under tisdagen.

– För oss som kommun är det viktigt med evenemang som sätter Karlskrona på kartan. Vi hoppas att många, både karlskronabor och inresta besökare, kommer till evenemanget i december och får uppleva vårt svenska landslag i vår fantastiska arena, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S).

Nordic Futsal Cup är, på lokalt plan, ett samarrangemang mellan HIF Karlskrona och FK Karlskrona.

– Det är fantastiskt att ett så stort evenemang kommer till Karlskrona och att vi har fått frågan om att vara lokal partner. Det känns också väldigt bra att göra detta tillsammans med våra vänner i FK Karlskrona. Ett bra stöd från Karlskrona kommun har också varit helt avgörande för att klara av ett evenemang av den här digniteten och här har verkligen kommunledningen visat handlingskraft trots kort varsel, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HIF Karlskrona.

– För FK Karlskrona blir detta en väldigt bra möjlighet att sprida futsal till våra egna medlemmar och till andra fotbollsklubbar i vårt närområde. Att få chansen att se Sverige-Danmark på hemmaplan i Karlskrona är riktigt häftigt. Att vi gör det i nära samarbete med HIF Karlskrona känns också som ett bra steg i Karlskronas idrottsliga utveckling, säger FK Karlskronas ordförande Kristoffer Svensson.

För besöksnäringen är det viktigt att Karlskrona och Blekinge tar plats på en internationell evenemangsmarknad.

– Ur ett blekingeperspektiv är det en fantastisk möjlighet att visa upp vårt fina län för en internationell publik. Vi är glada att kunna vara med och påverka att evenemang som Nordic Futsal Cup kan arrangeras, tillsammans med Karlskrona kommun och lokalt föreningsliv. Det rimmar väldigt väl med den regionala utvecklingsstrategin, säger Mattias Pettersson, destinationsutvecklare på Visit Blekinge.

Brinova Arena blir spelplats för Nordic Futsal Cup i december.

Läs vidare