”Inramningen kommer bli väldigt häftig”

Idag väntar hemmamatch för herrlaget mot regerande svenska mästarna, regerande ligavinnarna och regerande cupmästarna IFK Kristianstad. Vi kan vänta oss en riktigt tuff match, men som bekant är bollen rund…

Matchstart 16:00 och innan dess spelar damerna vid 14:00. Det blir väldigt mycket folk i arenan – kom i god tid och tänk på att det råder väskförbud under hela dagen.

Vi tog ett snack med herrlagets huvudtränare Mathias Ekstrand.

Ystadsmatchen, vad kan vi säga om den?
– Att Ystad var det klart bättre laget. Vi blir pressade till många tekniska fel genom deras offensiva försvarsspel och därifrån får dom göra många kontringsmål. Jag tycker att vi gör för många misstag både i anfall- och försvarsspelet och släpper iväg Ystad onödigt långt förbi oss. Det finns vissa saker att ta med oss framåt men också mycket vi behöver göra bättre, Mathias Ekstrand.

Nu väntar regerande mästarna IFK Kristianstad. Vad tror du om matchen och matchbilden?
– Det kommer bli ytterligare en tuff match, Kristianstad krossade Amo senast och kommer med högt självförtroende. Svårt att sia om vart matchbilden kommer att ta vägen men det är två lag som vill spela ett fysiskt försvarsspel och sedan kontra snabbt. Inramningen kommer bli väldigt häftig med mycket publik från båda lagen, så jag hoppas det blir en rolig och sevärd match.

Om IFK får träff så är det ju Sveriges bästa lag. Hur kan vi störa dem?
– Kristianstad är väldigt vassa i sitt kontringsspel där dom kommer flygandes med mycket fysik, det är något vi måste vara beredda på och verkligen se till att hålla ner misstagen i vårt anfallsspel. Annars kommer det såklart krävas en fullträff i alla delar av planen, en rolig utmaning och killarna känns riktigt taggade, avslutar Mathias Ekstrand.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt