Inför Vinslöv med Mathias Ekstrand

På fredag väntar nästa match för HIF Karlskrona. Båda lagen kommer från tre raka segrar och det återstår att se vem som slipat den sista formen inför matchen som spelas i Brinova Arena klockan 19:00. Lagom innan Sverige spelar VM-match alltså. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

VM i Egypten är i full gång. Har du hunnit kolla något?

– Ja, jag följer det så mycket som möjligt. Försöker att hålla en mänsklig nivå på tittandet i början, för på slutet av turneringen, så vet jag att jag kommer att kolla på allt.

En ganska övertygande seger för HIF senast, eller vad säger du?

– Nja. Spelmässigt var vi det bättre laget, men vi hade ett par chanser att stänga matchen, som vi inte tog. Vi var helt klart godkända bakåt, men det fanns mer att önska framåt. Så målmässigt var det onödigt jämnt.

Nästa match, Vinslöv hemma. Vad väntar då?

– Dom kommer från tre raka segrar och med gott självförtroende. Så det blir tufft som alltid. Vinslöv var, inför säsongen, tippade högt och har nu kommit igång bra. Men vi är helt klart favoriter.

Status i truppen?

-Troligtvis är Anton Persson helt tillbaka. Så då är alla redo för spel.

Matchen ser du via Streama match och den kommenteras av Staffan Andersson och Patric Nilsson. Matchstart 19:00 och sändningen startar 18:50.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt