Inför Vinslöv med Mathias Ekstrand

Idag möter herrlaget Vinslöv i allsvenskans tionde omgång. Vi går för tionde raka samtidigt som våra gäster går för fjärde segern. Vi vet att det alltid blir tuffa matcher mot Vinslöv och idag blir inget undantag. I arenan är det fokus på att klubben bidrar till cancerforskningen. Du kan bland annat ta ett foto med Ola Åkerborn, träffa Prostatacancerföreningen Viktor och Rosa Rutor.

Du skaffar din biljett här och får då se både damernas seriefinal mot Lundagård kl. 14:00 och herrarnas match mot Vinslöv kl. 16:00: https://www.nortic.se/dagny/show/160973

Vi tog ett snack med Mathias Ekstrand inför herrarnas match.

Dags för hemmamatch igen… Vi går in med nio raka segrar och har så klart ett gott självförtroende, men vad blir viktigt för att vinna mot Vinslöv?
– Det är en oerhört tuff match så det blir viktigt att vi göra en riktigt bra match. Vi behöver höja oss flera nivåer i försvarsspelet och hoppas få träff på det i denna match. Det kommer att behövas, säger Mathias Ekstrand

Vad kan vi förvänta oss av Vinslöv?
– Vi kan förvänta oss ett väldigt kvalitativt lag med många spelare som bidrar. Starkt skytte på niometer och två av seriens bästa mittsexor gör att Vinslöv är ett tufft lag att möta. Dom kommer från två tuffa förluster och jag räknar med ett revanschsuget och taggat Vinslöv.

HFK bidrar till cancerforskningen där det finns flera möjligheter att stödja forskningen. Varför är det viktigt för dig och laget?
– Det är såklart otroligt viktigt, alla känner någon som är drabbad och vi tycker att det är viktigt att bidra så gott man kan till att stödja forskningen.

Hur ser truppen ut?
– Lite skavanker här och där men vi ställer upp med samma lag som senast, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt