Inför Vinslöv med Mathias Ekstrand

Det har varit ett par tuffa veckor för laget. I morgon söndag finns det chans till revansch, då vi möter Vinslöv på bortaplan. Underbart är att en buss med folk från Supporterföreningen Lejonen är på plats och stöttar laget. Vi behöver alla som stödjer oss i med- och motgång. Inför söndagens match tog vi ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Matchen ser ni på SolidSport. Bli månadssupporter här för att se alla HIF:s bortamatcher: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Hur har veckan sett ut?

– Träningsveckan har varit bra, mycket energi och revanschlusta från insatsen i förra matchen. Vi har fokuserat på helheten men lite extra på försvarsspelet såklart där vi behöver höja upp det ett par nivåer och framför allt få bort våra slarviga misstag.

Nu väntar bortamatch mot Vinslöv med mycket viktiga poäng på spel.
Vad väntar utöver två revanschsugna lag redo att ge allt för två poäng?

– Jag tror att just det kommer vara det som präglar matchen; mycket kamp och energi. Att spela i Vinslöv är alltid tufft, men vi ska åka dit och göra allt vad vi kan för att få bra träff bakåt och på så sätt få göra en del mål i kontringsspelet.

Truppen på söndag?
– Är en del skavanker men samtliga spelare förutom Jesper bör vara tillgängliga för spel.

Hur ligger det till med Jesper Sivertsson, kommer vi att få se honom i spel denna säsongen?

-Jesper fick i torsdags klartecken att börja träna på ordentligt så förhoppningsvis har vi honom i spelbart skick ganska snart (han gjorde en bra match i U-laget mot Lågan under fredagen).

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare