Inför Vinslöv borta med Ekstrand

På söndag klockan 14:00 spelar HIF nästa match i årets tuffa allsvenska serie. Det är nykomlingen Vinslöv som står för motståndet och matchen spelas i Kristianstad Arena. Vinslöv har blandat och gett, men är en pigg nykomling som vunnit tre matcher. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Tack för handbollslektionen senast!

– Hehe… det var kul att kunna bjuda på en bra match. De blev nästan paralyserade i sitt anfallsspel, så det var bra att köra på. Känns riktigt gött.

Du slänger in två nya startspelare i Hayder och Jack och dom två är bäst i matchen. Sjukt bra bredd i truppen.

– Ja, Hayder och Uros har ju varit fantastiska hela säsongen, så där är vi bortskömda med att kunna spela vem som. Otroligt roligt för Jack, som inte fått så mycket speltid innan, men som går in och är helt fantastisk.

Nästa match, Vinslöv borta. Vad har ni att vänta där?

– Nykomlingar i serien, så lite svårt att ha koll på dom. De kommer från två raka förluster, så dom är säkert riktigt revanchsugna. Det gäller för oss att ha med vår känsla från våra senaste vinster, men samtidigt att hålla fokus på det vi ska göra.

Hur ser statusen ut i truppen, inför söndagens match?

– Axel är fortsatt skadad och Tobbe har en match kvar på sin avstängning. Annars är alla hela och rena, avslutar Mathias Ekstrand.

Bli månadssupporter via SolidSport och se både hemma- och bortamatcher:
https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare