Inför viktiga hemmamatchen mot Lindesberg

I morgon är det äntligen dags för hemmamatch igen. Vi tar emot Lindesberg och det är två lag på två olika jakter i serien. Vi måste vinna för att fortsatt ha en chans på topp fyra, samtidigt som Lindesberg behöver vinna för att kunna hänga kvar. Räkna med hårt spel och en spännande drabbning. Lindesberg är ett bra lag som är värda fler poäng än vad de har. Vi minns att vi slog dem med uddamålet sist vi möttes.

Matchstart 16:00 och vi hoppas att du är på plats och stöttar laget. Biljett köper du här: https://www.nortic.se/dagny/show/122927

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Förlust senast mot OV Helsingborg med nio bollar. Var brister vi i nere i Helsingborg?
– Vi har 19 tekniska fel och vinner knappt en kamp under hela matchen. Jag tycker att vi gör en bra inledning men efter det är OV Helsingborg klart bättre än oss på allting. En tung förlust men vi har gjort allt vad vi kan för att lära oss av det och utvecklas, säger Mathias Ekstrand.

Lindesberg hemma i morgon, vad förväntar vi oss? Och hur mycket kommer matchen präglas av att det är två lag i viktiga jakter i tabellen?
– Det kommer bli en mycket tuff match som kommer leva hela vägen till slutet där jag hoppas att vi kan vara det vassare laget. Båda lagen är i stort behov av poäng och det kommer synas med mycket vilja och kamp. Lindesberg har många bra spelare så det kommer krävas en riktigt bra prestation av oss.

Det kommer bli tufft matchande i avslutningen av årets Herrallsvenskan på grund av uppskjutna matcher. Är det något som påverkar hur du kommer att använda spelare under matcherna?
– Det kan säkert bli något som spelar in så småningom, kan bli tufft att gå hårt på för få spelare när schemat är kompakt. Men vi kommer ta en match i taget och göra allt vi kan i varje match.

Läget i truppen?
– Läget i truppen är kanon trots förlust senast. Har varit lite sjukdomar och skavanker men så är det för alla lag. Imorgon är egne produkten Jonathan Johansson, född 2004, med i matchtruppen för första gången vilket är extra roligt.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare