Inför VästeråsIrsta med Mathias Ekstrand

Samtidigt som USM för F- och P18 pågår för fullt i Brinova Arena når vi herrlagets huvudtränare Mathias Ekstrand i bussen på väg till Västerås för andra matchen i Herrallsvenskan. VästeråsIrsta står för motståndet. Herrlaget inledde med en premiärvinst hemma mot Tyresö med 27-26. VästeråsIrsta förlorade med 30-26 borta mot IFK Ystad i premiären och det är en svår bortamatch som väntar för HFK.

Matchen ser du på Solidsport. Se till att bli månadssupporter för att kunna se alla våra matcher och bidra därmed också till att delar av ditt köp tillfaller HFK: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/monthly_supporter

Direktlänk till matchen: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/games/g/tsolyov8

Seger i premiären hör inte till vanligheterna, hur skönt var det, Mathias?
– Oerhört skönt att få med sig två poäng. En premiär är alltid tuff, det är starkt av oss att vända underläget till seger i en match där Tyresö är det bättre laget, säger Mathias Ekstrand.

Svår bortamatch i Västerås, vad vill och behöver du se där?
– Jag hoppas att det har släppt lite knutar och att vi är redo att släppa på handbromsen. Västerås borta är alltid tufft, men jag hoppas vi kan styra matchbilden med en tuff och tempofylld handboll.

Vad kan vi förvänta oss av Västerås?
– Västerås har mycket kvalité i truppen och ersatt tunga tapp från förra säsongen på ett mycket bra sätt. Olle Röken och Anton Lindblom är två viktiga spelare som håller högsta allsvenska klass, men det finns bra bredd och jag förväntar mig en tuff match.

Hur ser truppen ut?
– Samtliga spelare är tillgängliga, avslutar Mathias Ekstrand.

Matchen startar 17:00 och ses på Solidsport – se till att bli månadssupporter här: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/monthly_supporter

Läs vidare