Inför VästeråsIrsta med Mathias Ekstrand

I lördags spelade HIF premiär mot Anderstorp och vann med 25-21. På lördag väntar nästa match, då borta mot VästeråsIrsta. Matchstart 16:10 och du ser matchen via Solidsport. Bli månadssupporter och se alla HIF:s bortamatcher: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Inför lördagens match tog vi ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Det var inte igår vi vann en premiär! Hur skönt var det och vad säger du om matchen?
– Nej definitivt inte igår, men väldigt skönt och det sägs ju vara 6-7 år sedan HIF vann en premiär. Inledningsvis var vi långt ifrån klassisk premiärkramp, men den smög sig på efter 15-20 min vilket jag inte förstår. Vi slutade springa, blev rädda och fega men skönt och starkt att knipa två poäng. Sett över 60 minuter har vi för lågt tempo och lite för få kontringar än vad vi borde ha.

Hur hårt hållen är Uros som målskytt?
– Vi har avtal vad gäller skott i öppet mål och nu senast var det helt enligt vårt avtal. Vi är helt överens om när, var och hur Uros ska skjuta mot öppet mål.

Vad säger du om premiäromgångens resultat, förvånad över förlust för både OV och Varberg?
– Tycker nog ändå inte att det är så förvånande ändå. Kungälv är riktigt bra och Skånela borta är nog en av de tuffaste matcherna i serien som i år innehåller väldigt många bra lag. Vi kommer säkert få se att alla kan slå alla, så det gäller framförallt att vara ruggigt starka hemma!

Vad vet vi om VästeråsIrsta och deras trupp?
– En väldigt tuff match mot ett VästeråsIrsta som i princip mönstrar samma lag som förra säsongen och då gjorde man det riktigt bra. Många unga och lovande spelare med stor utvecklingspotential och ett riktigt hungrigt lag. De har även ett mycket skickligt skytte och vi kan också förvänta oss stor revanschlust då vi förra säsongen vann bägge mötena mot dem. En riktigt tuff bortamatch med andra ord.

Läget i HIF-truppen?
– Vi mönstrar samma trupp som senast i premiären. Alltså är alla med, förutom Filip Psajd och Jesper Sivertsson.

Peter Iverfeldt är ny assisterande på bänken. Hur är fördelningen och samarbetet er emellan?
– Det är ett pågående arbete där jag självklart har huvuddelen men med tips och idéer från Peter kan vi fatta de absolut bästa besluten hela tiden, men den aktiva delen av coachningen står jag för. Vi har ett väldigt fint samarbete och utvecklas tillsammans.

Två poäng och segerfotboll som uppvärmning på måndag igen?
– Ja, det hoppas vi på i nästa vecka också. Vi siktar alltid på två poäng!

Foto: Torbjörn Sunesson

MISSA INTE KAMPANJEN MED BILJETTER TILL NÄSTA HEMMAMATCH!
Fram till fredag 24/9 kl. 11:59 kostar biljetterna endast 50 kronor.
Därefter har du tre dagar då biljetterna kostar 100 kronor, innan det blir ordinarie pris.

Säkra din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/event/33160

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt