Inför VästeråsIrsta hemma med Mathias Ekstrand

I morgon lördag väntar seriens sista hemmamatch. VästeråsIrsta står för motståndet och vi väntar oss en tuff match. Vid vinst går vi upp till en femteplats och har fortfarande en liten liten chans att nå kvalspel. Under matchen ska vi även presentera vår nya klädsponsor och vår supporterförening Lejonen ska dela ut ett specialpris. Blekinge Museum är återigen på plats och har väldigt barnvänliga aktiviteter. Barn under 12 år går alltid in gratis.

Missa inte denna härliga lördag i Brinova Arena – köp din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/show/122929

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför morgondagens match.

En stabil seger mot Kärra senast! William Psajd får 60 minuter i målet och känns både stabil och trygg i den rollen. Hur vill du sammanfatta matchen?

– Jag tycker faktiskt inte att vi är så värst närvarande första 10 minuterna. Vi läcker alldeles för mycket bakåt och får inte alls tag i dom. Men efter det så är vi stabila och bra i allting vi gör, det är till slut inget snack om saken och väldigt kul med mycket speltid på hela truppen. William gör en mycket stabil insats och matchen mot Kärra var väldigt nyttig för honom, säger Mathias Ekstrand.

VästeråsIrsta i morgon i vad som kan bli säsongens sista hemmamatch. Även om det teoretiska hoppet lever om något av lagen framför oss säckar ihop. Vad väntar vi oss för matchbild och spel i morgon?

– Västerås är ett mycket bra lag som alltid spelar med mycket hjärta och inställning. Vi förlorade mot dem borta och kommer göra allt vad vi kan för att ta revansch och inte hamna bakom dom i serien. Så en tuff och spännande match hoppas jag att vi kan bjuda på.

Hur viktigt är det för motivationen till sommarträningen att avsluta säsongen med en positiv känsla och som vinnare?

– Motivationen till försäsong tror jag redan finns på plats efter en säsong vi inte är nöjda med. Det finns mycket att jobba på. Men det är självklart att vi vill avsluta så bra som möjligt och ta med oss en positiv känsla in till försäsong och kommande säsong.

Läget I truppen?

– Läget i truppen är sig likt. Några frågetecken men förhoppningsvis stället vi optimalt lag på banan, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare