Inför Varberg med Mathias Ekstrand

I morgon väntar säsongens tredje match och Varberg står för motståndet. Matchen spelas på hemmaplan i Brinova Arena och vi väntar oss en stor publik. Det går fortfarande att köpa biljetter via Nortic och det säljs biljetter i entrén i morgon. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Hur tungt var det efter förra lördagens match mot VästeråsIrsta?

– Riktigt tungt och vi hade ingen kul hemresa från Västerås.

Om jag säger att kedjan inte är starkare än svagaste länken, vad säger du då?

– Så är det verkligen. Vi bjuder på svårt men dåligt anfallsspel och kommer inte upp i tempo vilket gör att vi tappar konceptet helt.

Nu väntar Varberg hemma och vad kan vi förvänta oss?

– Likväl som oss så kommer Varberg från en förlustmatch och är lika revanschsugna som vi är. Vi kan verkligen vänta oss två lag som är riktigt taggade och sugna på två poäng på lördag. Sen är Varberg ett mycket bra handbollslag som kommer från Handbollsligan med skickliga spelare och en hel portion rutin.

Det väntas mycket publik i arenan på lördag. Hur är känslan inför det?

– Helt fantastiskt! Vi fick smaka på det lite redan i premiären, så det ser vi verkligen fram emot och är extra motiverande.

Hur märker du effekten av mycket publik på spelarna?

– Man ser och känner mycket extra motivation och taggning och vi får väldigt mycket gratis av publiken.

Kan du ta oss igenom hur en vecka brukar se ut inför en lördagsmatch?

– Måndagsträningen börjar med videoanalys och genomgång kring vad vi gjorde bra sist och ska ta med oss. Men också vad vi behöver jobba på och förbättra under veckan. Sen släpper vi senaste matchen och går vidare. På träningarna i början av veckan blir det fokus på fart, helhet och mycket blandad träning samtidigt som vi börjar snegla mot helgens match. Torsdagen bjuder på mer videogenomgång där träningarna på torsdagen och fredagen är väldigt anpassade mot helgens motståndare.

Vem bestämmer när målvaktsbyte ska ske i matcherna?

– Jonas sitter på all statistik och siffror på målvakterna och det är Jonas och Peter som inleder den första diskussionen och ger förslag eller underlag som jag sen kan fatta ett slutgiltigt beslut på.

Läget i truppen inför morgondagens match?

– Jesper Sivertsson och Filip Psajd är fortsatt borta, men resterande spelare är tillgängliga och redo för spel!

Foto: Torbjörn Sunesson

Säkra din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/event/33160

Vill du äta mat hos Trydes? Boka genom att skicka ett mail till kansli@hifkarlskrona.se – det finns platser kvar!

Läs vidare