Inför Varberg borta med Mathias Ekstrand

Under onsdagskvällen väntar en riktigt tuff bortamatch för HIF. Laget åker till Varberg och ska möta HK Varberg som förra säsongen spelade i Handbollsligan. Varberg är en tuff nöt och ett lag som blandat och gett. Under onsdagsmatchen har Varberg fri entré så vi kan räkna med mycket folk på läktaren.

Du ser matchen via Solidsport: https://solidsport.com/hifkarlskrona/games/g/a5vlzwy

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Stabil laginsats senast och två härliga poäng mot Kungälv. Vad funkade nu som darrat under säsongen?

– Ja, det var en rolig match och en bra prestation. Vi fick till en bra aggressivitet och tuffhet i vårt försvarsspel och lyckades hålla det i stora delar av matchen. Även fast deras M6 fick komma till lite väl många lägen så gör vi en bra match bakåt. Anfallsmässigt var vi stabila och flera bidrog med många bra aktioner, säger Mathias Ekstrand.

I Tobbe Nordahls frånvaro har vi fått se en glödhet Axel Söderqvist. Är det ansvaret och förtroendet som formtoppat honom, eller var det bara en tidsfråga?

– Det har ju automatiskt blivit mycket speltid nu när Tobbe har varit borta från spel och det har såklart bidragit till hans insatser. Han har ett jättejobb framför sig för att bli skadefri och få upp träningsdosen så han kan fortsätta utvecklas hela tiden.

I morgon väntar Varberg borta som jagar topp-4. Kan vi sätta käppar i hjulet och vad ska vi se upp med?

– Vinner vi imorgon och även våra hängmatcher i en haltande tabell så går vi upp på samma poäng som Varberg. Så vi kommer göra allt vad vi kan för att åka dit och göra en grym prestation. Vilket också kommer att behövas mot ett bra Varberg med många bra spelare. Jag tror framförallt att vi behöver se upp med deras duktiga högersida.

Du är klar för två nya år i klubben varav i alla fall ett till med Ola. Vad vägde för beslutet att köra på två säsonger till?

– Det var ett självklart val för mig då jag trivs väldigt bra i klubben och i staden. Jag är missnöjd med lagets prestation denna säsong och känner mig oerhört motiverad till att göra det bättre nästa säsong.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare