Inför Skånela med Mathias Ekstrand

Idag klockan 15:00 spelar vi en av säsongens tuffaste matcher. Skånela i Märsta i sin borg Vikingahallen är en tuff uppgift, men det vi såg mot Amo skapar självförtroende. En prestation i den nivån så har vi chans mot alla lag.

Du ser matchen på https://solidsport.com/hifkarlskrona/games/g/le9eb6hs – Se till att bli månadssupporter så att dina köp tillfaller HIF och inte våra motståndare: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför dagens drabbning.

Så klart vinnarskalle efter en förlust, men visst var det ett stort kliv framåt senast mot Amo?
– Det tycker vi absolut att det var. Det är klart man är besviken där och då. Men när man tittar på det i efterhand och känslan under matchen visar att det var mycket som var bättre än det varit tidigare.

Och apropå Amo hemma, var det bara derbytändning eller har vi hittat tillbaka till en fortsatt aggressiv och het inställning?
– Ja, jag hoppas på att vår inställning är bättre nu. Det var ju en match där vi var underdogs vilket vi är lite inför denna matchen också, så jag hoppas vi kan behålla inställningen. Nu är det viktigt att vi kan plocka fram det i alla matcher och även viktigt och dags att plocka vinster nu.

Ola Lindgren har kommit in i ledarstaben, är han med på bänken idag?
Ja, han kommer vara med på bänken idag!

Måste vara en bra resurs att ha med?
– Ja, fantastiskt bra! Han har bara varit här en kort tid men det känns väldigt väldigt bra. Det är mycket inspirerande att ha Ola med och han är oerhört kompetent.

Har vi haft en bra träningsvecka med nåt speciellt fokus?
– Det har varit en jättebra vecka, en del sjukdomar som vanligt men stabilt nu och bra fokus hela veckan. Vi fortsätter fokusera på våra delar och det vi ska utveckla och självklart lite mer matchtaktiskt senaste dagarna.

Vi åkte norrut redan igår. Hur ser programmet ut?
– Vi övernattade i Nyköping i natt och sen åker vi i lugn och ro upp till Märsta idag. Det har varit snöigt på vägarna så skönt att kunna köra i lugn och ro. Bra löst av klubben.

Vad vet vi om Skånela?
– Ett oerhört kompetent lag som varit väldigt bra denna säsongen och i Vikingahallen är de väldigt svårspelade. Ett stabilt lag med bra försvars- och målvaktsspel och finns även bra spets framåt med Simon Lindberg och Robert Ladan som är väldigt duktiga handbollsspelare. Det kommer bli en tuff och rolig match.

Har vi full trupp?
– Japp, samtliga är tillgängliga!

Matchstart 15:00!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt