Inför Skånela med Mathias Ekstrand

En fantastiskt härlig seger mot Amo i fredags. 29-26 i derbyt och toppmatchen ger laget ett riktigt bra utgångsläge i avslutningen av serien. Men det är lite vila och svåra matcher som väntar. Redan i morgon väntar en supertuff bortamatch mot Skånela. Bussresan till Märsta, norr om Stockholm, inleds på tisdagsmorgonen och matchstart vid 19:00. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand. Här flankerad av vår assisterande tränare Pernilla Andersson.

Grym seger i #fredagsrysaren mot Amo. Vad säger du om matchen?

– En väldigt rolig och händelserik match, med mycket känslor och med bra energi från vår sida. Det behöver inte alltid vara så vackert. Riktigt skönt med en derbyseger.

Det såg ut som att du hade ett motdrag till vad de än hittade på. Var det en coach-seger?

– Nej, det tycker jag inte. Vi hade pratat om att vi skulle vara vaksamma på deras förändringar och förberett oss bra som lag.

Nästa match är redan i morgon, mot Skånela borta. Vad väntar där?

– Vi är inne i ett tufft schema med tighta matcher, mot bra motstånd. Vi förlorade senast mot Skånela hemma, så där har vi revansch att utkräva.

Är det svårt att ställa om, nu när matcherna kommer så nära inpå varandra?

– Nej, man får anpassa träningarna lite efter det täta schemat. Men alla tycker att det är kul att spela match, så det är inget problem.

Sist, hur är status i truppen?

– Det ser fortsatt bra ut. Filip Psajd fick en smäll i senaste matchen, så lite osäkert på honom. Övriga är laddade och redo.

Tack för samtalet och lycka till!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt