Inför Skånela borta med Mathias Ekstrand

Idag är det dags för en riktigt tuff bortamatch. Skånela uppe i Märsta är en av säsongens absolut svåraste matcher. Vårt obesegrade herrlag åker iväg med stort självförtroende och ska förhoppningsvis stå för en bra prestation. Om det räcker till seger vet vi cirka 16:40. Matchstart kl. 15:00 och du ser matchen här: https://handbollplay.se/hfkarlskrona-herr

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Bortamatch mot tuffa Skånela i Märsta. Hur laddar ni för det?
– Genom att göra en bra träningsvecka, vi vet att det är en riktigt svår match som vi behöver ladda rejält för. Vi fick en lugn och fin bussresa upp med övernattning i Nyköping vilket är jätteskönt, säger Mathias Ekstrand.

Ja, att åka dagen innan och komma upp med fräscha ben, vad betyder det för killarna?
– Det är en klar fördel att fick en god natts sömn och kortare resa under matchdagen. Killarna att väldigt nöjda över den möjligheten, fortsätter Mathias.

Skånela då… Vad behöver vi vara vaksamma på?
– Vi behöver vara vaksamma på mycket, Skånela är ett lag med mycket kvalité och ett lag som alltid krigar för varje millimeter. Dom kan variera sitt försvarsspel på ett bra sätt och har spetsspelare framåt som är svårfångade.

Hur ser matchplanen ut?
– Vi behöver spela ett tufft och energiskt försvarsspel och vara disciplinerade i allting vi gör. Det går inte att ge bort för mycket om vi ska kunna vinna.

Matchstart kl. 15:00 och du ser matchen här: https://handbollplay.se/hfkarlskrona-herr

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare