Inför seriefinalen mot Amo med Mathias Ekstrand

I kväll smäller det – det är dags för de två seriesuveränerna att drabbas samman för första gången denna säsong. Som vanligt lär det bjudas på en ordentlig holmgång och det väntas stor publik i Brinova Arena.
Har du ännu inte köpt biljett? Då börjar det bli dags, särskilt om du vill ha en sittplats… Här kirrar du biljetten: https://www.nortic.se/dagny/event/41168

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens drabbning.

Ännu ett ”derby” i vad som kallas en tidig seriefinal. Vad är dina känslor inför matchen mot Amo?
– Att det ska bli väldigt roligt, mötena mot Amo är alltid något man ser fram emot. Förhoppningsvis blir det väldigt mycket publik som höjer upp stämningen också, säger Mathias Ekstrand.

Matcherna mot Amo brukar vara intensiva och bjuda på både högklassig handboll och en del tjuv- och rackarspel. Vad förväntar du dig av matchen?
– Jag förväntar mig två taggade lag som båda såklart är införstådda i betydelsen av denna match. Det kommer vara mycket känslor och förhoppningsvis många fina prestationer. Jag tror att det blir en väldigt jämn match som avgörs på små marginaler.

Två obesegrade lag drabbar samman. Vad behöver ni göra för att fortsatt vara obesegrade efter matchen?
– Vi behöver först och främst göra en väldigt bra prestation, Amo är ett riktigt bra lag. Vi behöver hålla oss fokuserade på det vi ska göra och försöka prestera bra på dom delarna där vi är starka. Samtidigt som vi behöver vara förberedda på det som Amo kan tänkas göra lite annorlunda mot vad andra lag har gjort.

Läget i laget?
– Vi hoppas att kunna ställa fullt lag på banan utöver våra långtidsskadade Gustaf Hallén och Mattias Johansson, avslutar Mathias Ekstrand.

Varmt välkomna till Brinova Arena i afton!

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare