Inför säsongen med sportchefen

På lördag inleder HIF årets matchande i Herrallsvenskan. En allsvenska som i år fått två lag från Handbollsligan och inga lag från division 1. På förhand är det en riktigt tuff uppgift som väntar HIF.

– Årets allsvenska är enligt mig och många andra den tuffaste på väldigt många år, säger Tobbe Karlsson. Det märks inte minst när flera av lagen vinner mot lag från Handbollsligan i cupen. Att både OV Helsingborg och Varberg tillkommer från Handbollsligan gör uppgiften väldigt svår i år. Och i min värld har OV till och med ett bättre lag än förra året då de åkte ur Handbollsligan. Lägg därtill ett Amo som ser oerhört vasst ut i år och som har investerat väldigt mycket i sin trupp.

Förra året hamnade HIF på en andraplats i serien, bakom seriesuveränen Hammarby. Ett Hammarby som enligt tränaren Patrik Fahlgren är väldigt glada att de gick upp just förra året. Något som Tobbe kan bekräfta:

– Ja, Hammarby gick upp och ”Falle” (Patrik Fahlgren) är inte direkt avundsjuk på oss som spelar i serien i år, för det blir riktigt tufft.

Vilka lag är tuffa på förhand då? Redan nämnda OV Helsingborg, Varberg och Amo kommer definitivt vara där uppe. Utöver de tre har Skånela fyllt på med bra spelare, Kungälv har behållit sin stomme och Vinslöv ser starka ut och har förstärkt ordentligt. Lägg därtill VästeråsIrsta och Torslanda så har vi ett riktigt getingbo framför oss.

Tobbe är inne på att vi förra året gjorde minst så bra ifrån oss som både truppen och supportrarna förväntade sig. Att bli topp fyra var målsättningen och att lära sig kvalspel, vilket laget fick med sig. En klart tuffare allsvenska med starkare lag både i toppen och i botten, vad blir då HIF:s målsättning med säsongen?

– Det är klart att vi vill vara med och fajtas om en kvalplats och om allt stämmer så är vi där och nosar, säger Tobbe Karlsson. Samtidigt har vi redan nu bortfall på grund av skador, så det blir tufft. Vi hoppas att Gustaf Hallén, William Psajd, Hugo Sivertsson och William Bengtssom som kommit in i år höjer laget. Tillsammans med att flera av våra unga killar fått ett års rutin i serien kan det bli en bra kombination. Vi hoppas få se laget spela en attraktiv handboll och ser verkligen fram emot att spela inför vår härliga publik igen.

På lördag smäller det – se till att säkra din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/event/33436

Läs vidare