Inför RP Linköping med Robban Andersson

Härlig seger senast – vad tar ni med er från Skånela-matchen?
– Framför allt det mentala – det är riktigt starkt att vinna en så viktig bortamatch, så att vi hakar på dem i toppen. Vi spelar ett fantastiskt 6-0 i 45 minuter, vilket visar att vi har två bra försvarssystem, och även omställningsspelet är på rätt väg. Vi är trygga och stabila.

Vad väntar mot RP Linköping?
– Det är flera spelare som är individuellt skickliga – lite som Boden och Rimbo – men som lag har de inte räckt till. Det gäller att vi inte slappnar av i försvaret – då händer det oväntade saker.

En måste-match som inte får underskattas?
– Så är det. Vi måste vinna alla hemmamatcher och det känns bra – vi har växt i synnerhet i det mentala, så någon underskattning blir det definitivt inte.

Läget i laget?
– Dels är Calle (Ekberg) avstängd, men där rycker Nicklas (Grundsten) in igen. Dels har vi lite skadebekymmer. Viktor (Ahlstrand) stukade sig på träning och kan nog inte spela. Sedan är det frågetecken för Erik (Borgenhäll) och Robin (Håkansson) – vi får se om de kan vara med. Men vi har en bra bredd i truppen trots allt, så det är bara att köra.

Matchstart fredag 7/2 kl. 19:00 i Brinova Arena – varmt välkomna!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt