Inför Rimbo med Robban Andersson

Två raka segrar i bagaget – vad tycker du har varit nycklarna till framgång? – Framför allt har de avgörande perioderna varit på vår sida. Antingen genom någon målvaktsräddning eller att vi gjort mål. Sen är det fler som har tagit ansvar, varit modiga, visat vilja, velat bli vinnare.

Och nu väntar Rimbo på bortaplan – ett annorlunda lag?
– Ja, det gäller att vara vaken och fokuserad – allt kan hända. Vi kan till exempel också räkna med mycket 7 mot 6-spel, och kanske behöver vi därmed jobba med andra försvarslösningar.

Är det andra framgångsnycklar som måste fram i morgon annars?
– Det gäller att ha bra koll på bröderna Tollbring (Ken och Jeff) och Endrit (Abdullahi) – det kommer att komma annorlunda skott och finter. Så det gäller att ha extra mycket lugn och tålamod, kanske samtidigt bli lite mer individuella framåt. Men vår fysik bör också kunna vara en fördel.

Hur ser det ut i truppen?
– Nicklas Grundsten är på semester – det var bestämt sedan tidigare. Men Armi (Pärt) är tillbaka efter avstängning, och Truls (Landgren) går in i stället för Emil (Lundin) som lånats ut till IFK Karlskrona. Tobias Nordahl vilar ytterligare en match.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare