Inför Rimbo med Robban Andersson

I morgon (tisdag) väntar en tuff och viktig hemmamatch mot Rimbo. Det är en typisk ”fyrapoängsmatch” och det går mot mycket folk i hallen. Vi tog ett snack med vår tränare Robert ”Knirr” Andersson.

EM är över och dags för ny hemmamatch – något speciellt att ta med sig från mästerskapet?
– Det skulle väl vara vikten av tvåvägsspelare – och att man inte behöver vara jättestor för att vara en bra försvarsspelare. Det handlar lika mycket om hård träning, spelförståelse – och inställning. Norge stod för framtidshandbollen och spelade det som skulle varit final, mot Kroatien.

Analys av Aranäs-matchen senast då?
– Vi får en bra start och 4-1 kunde varit både 6- och 7-1. Vi var pålästa och de kom ingenstans inledningsvis, men de är stabila och trygga och bestraffade våra tekniska fel. De tog över och var sen lite bättre på varje position. Men vi borde inte ha förlorat med tio, och känner oss revanschsugna nu – det är tändvätska till i morgon.

Det blev seger mot Rimbo borta – vad måste funka igen?
– Det gäller att vara fokuserade, koncentrerade till max i försvar. Det går inte att slappna av, oväntade saker händer hela tiden, så försvar-målvakt måste funka. Samtidigt gäller det att vi är kliniska framåt – för de kommer att göra mycket mål. Och man kommer till bra lägen, om man gör det bra fram till dess.

Hur ser läget ut i truppen, några som varit extra heta i veckan?
– Det är samma lag som senast – alla friska och krya. Framför allt har målvakterna sett otroligt heta ut. Hoppas det blir så i matchen i morgon också – det kommer som sagt att behövas.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt