Inför Rimbo med Mathias Ekstrand

I morgon klockan 16:00 är det äntligen dags för hemmamatch igen. Brinova Arena Karlskrona visar alltid upp sig från sin bästa sida och nu får laget chans till revansch. Du kan köpa biljetter i entrén i morgon eller via Nortic på https://www.nortic.se/dagny/event/33160

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför tuffa Rimbo.

Härligt med seger mot Kärra senast. Vilka viktiga pusselbitar tar vi med oss därifrån?
– Bland annat att vi kör på hela matchen utan att slappna av i slutet, trots betryggande ledning. Vi får betydligt fler kontringar och fler ”enkla” mål tack vare det.

Hur tänker du med rotation i truppen och matchträning på spelarna?
– Vi spelar med det laget som jag tror kommer att vinna matchen samt justerar utefter hur de presterar på plan.

Vad vet vi om Rimbo, vad kan vi förvänta oss?
– De spelar på ett väldigt eget sätt och gör det väldigt bra. De har många rutinerade & skickliga spelare, framför allt på nio meter men även på övriga positioner. De gör väldigt få tekniska fel och spelar sig till många bra lägen vilket resulterar i att det ofta blir många mål i deras matcher.

Nästan 1 500 personer på läktaren hemma mot Varberg senast. Kommer de tillbaka och varför ska de göra det?
– Självklart hoppas jag att vår härliga publik hittar tillbaka igen så att vi får chansen att visa oss från bästa sida och att vi även på sikt kan öka tillströmningen till Brinova Arena. Jag tror att det kommer att bli en väldigt sevärd match.

Är det någon som har utmärkt sig i veckan? Har vi någon formtopp?
– Nja…det har varit mycket sjukdomar i veckan, så jag har ingen specifik spelare att nämna som formtoppad.

Oj då, har vi fullt manskap på lördag?
– Som sagt, det har varit mycket sjukdomar i veckan, men som det ser ut just nu så är alla utom William Psajd klara för spel. Det kan bli någon ändring med tanke på veckan som gått.

Vilken är din längsta vinststreak som tränare, som vi nu ska satsa på att slå?
– Oj, det var en svår fråga men det måste ha varit någon gång förra året. Hur många vann vi då…nej, jag vet faktiskt inte på rak arm, men vi går alltid för att vinna så jag hoppas på att den ska bli lång!

Vi har fått en liten bonusfråga från Olle Hjort. Varför står inte din vikt & längd med på hemsidan precis som spelarnas gör?
– Ha, ha…det är nog inte av intresse för någon och även bäst för mig att det inte står, men till mitt försvar skyller jag på all den goda maten vi får i laget från Olle och Örjan.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare