Inför Rimbo hemma med Mathias Ekstrand

Idag kl. 16:00 går vårt herrlag för sjätte raka segern. Det är ett tufft och lurigt Rimbo HK som kommer att göra allt i sin makt för att ta poängen med sig hem till Norrtälje.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Fem raka segrar, men sist såg det lite skakigt ut. Hur viktigt var det att, trots något sämre prestation, vända på steken och vinna?
– Väldigt viktigt att vi inte slänger bort några poäng i onödan. Vi får en väldigt bra start och blir lite bekväma efter det, jag tycker även att AIK gör det bra och spelar med mycket mer energi än vad vi gör. Starkt att få med oss två poäng efter hur matchbilden blev, säger Mathias Ekstrand.

Nu väntar seriens kanske mest svårscoutade lag. Hur förbereder man ens sig för match mot Rimbo?
– Man försöker förbereda sig som vanligt genom att försöka lyfta fram de sakerna vi ska lägga extra stor fokus på i vårt egna spel. Sen är Rimbo självklart lite lurigare än andra lag och kombinerar numera sitt klassiska ”Rimbo-aktiga” spel med lite nya yngre spelare och influenser. Det finns oerhört mycket kvalité på framför allt niometer som vi måste vara redo för, fortsätter Mathias.

Om vi tittar på vårt eget spel, vad är det du vill se för förändringar mot Rimbo, kontra AIK?
– Vi vill hela tiden ta steg i vår utveckling och bli bättre på alla delar. Men jag hoppas att vi kan öka energinivån en del och vara lite skarpare i dom avgörande lägena. Det kommer återigen att bli en jämn match så jag hoppas att vi kan vara lugna och kliniska när matchen ska avgöras.

Hur ser truppen ut?
– Erik Borgenhäll och Mattias Johansson saknas, övriga spelare är tillgängliga, avslutar Mathias.

Du skaffar din biljett här:
https://www.nortic.se/dagny/show/160971

I arenan bjuds det in till Tema Oktoberfest och självklart är vår Folkparkshörna öppen, där du hittar chokladhjul, bollkastning och där du har möjlighet att tippa slutresultatet.

Hoppas att vi ses i arenan!

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare