Inför Rimbo borta med Mathias Ekstrand

Idag klockan 16:00 möter vi Rimbo HK på bortaplan. En av säsongens lurigaste matcher mot ett Rimbo som ibland kan vara ett av seriens tuffaste lag och ibland inte alls når upp till det.
För att skapa bästa möjliga förutsättningar för laget åkte bussen igår efter träningen och laget övernattade i Stockholm. Tack till våra sponsorer som gjorde det möjligt.

Matchen ser du via Solidsport https://solidsport.com/hifkarlskrona/games/g/ej7rio59
Se även till att vara månadssupporter för att ditt köp ska tillfalla oss istället för våra motståndare:
https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen mot Rimbo.

Tungt, tungt och tungt är nog rätt analys enligt de 1100 personerna på läktaren mot Lindesberg senast. Hur låter en lite mer nyanserad analys av matchen och framförallt avslutningen där vi ganska snabbt tappar ett övertag på tre bollar till uddamålsförlust?
– Vi gör en prestation som i helhet är klart undermålig. Vi kräver mycket mer av varandra än det vi fick fram senast. Försvarsinsatsen är jag inte alls nöjd med, där har vi mycket att förbättra och har jobbat hårt på träning med just det. Att tappa ett sånt övertag är aldrig bra, jag känner framförallt att vi släpper in alldeles för enkla mål och är inte alls på hugget när det ska avgöras. Anfallsmässigt skapar vi klara målchanser som ska räcka till en seger men vi är för oskarpa i dom lägena och tappet är ett faktum, säger Mathias Ekstrand.

Rimbo borta väntar idag. Vi slog dem hemma med åtta bollar i oktober, men vad väntar oss idag?
– Rimbo borta är alltid en av seriens svåraste matcher och det kommer bli en mycket tuff batalj. Vänsternian Martin Blomqvist är en väldigt kompetent spelare med riktigt bra form, han behöver vi vara vaksamma på.

Vi åkte upp till Stockholm redan igår. Hur ser planen ut fram tills matchstart kl. 16 idag?
– Stämmer, väldigt skönt att få komma till Stockholm redan dagen innan. Idag har vi lugn och ro på hotellet med både frukost och lunch. Strax innan 13 åker vi vidare den sista biten till Rimbo och börjar uppladdningen inför match.

Ett stort grattis på födelsedagen vill vi såklart önska såhär dagen efter och visst vore bästa presenten att ta två pinnar med hem från Rimbo?
– Tack så jättemycket för den fina uppvaktningen från föreningen och alla runtomkring, väldigt uppskattat. Det vore absolut den bästa presenten, det är vad jag önskat mig i alla fall, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt