Inför Rimbo borta med Mathias Ekstrand

Idag kl. 16:00 väntar tuff bortamatch mot Rimbo. Det är alltid svårt att möta Rimbo och särskilt på deras hemmaplan. Lite extra tufft blir det idag då många av våra spelare saknas.

Du ser matchen här: https://handbollplay.se/hfkarlskrona-herr/games/g/rwcllq6p

Vi tog ett snack med herrlagets huvudtränare Mathias Ekstrand.

Vinst senast mot Drott, nu väntar tuff bortamatch mot Rimbo. Matchen mot Drott gav två poäng men kostade också två skador. Vad är status på Nordahl och Anton?
– Röntgen på Nordahl visar ingen fraktur så vi behandlar det som en kraftigt stukat fot och hoppas att han snart kan vara tillbaka. Anton fick sig en rejäl smäll över öga och näsa, vidare undersökning väntar på måndag, efter det vet vi mer, säger Mathias Ekstrand.

Vad är det som är lite extra tufft med Rimbo?
– Rimbo spelar en väldigt anfallsinriktad handboll och gör alltid mycket mål. Det finns väldigt mycket offensiv kvalité som gör att det är svårt att spela försvarsspel mot Rimbo. Endrit som är tillbaka från skada är en notorisk målskytt och ställt till stora problem för oss tidigare, Martin Blomqvist som är klar för spel i HK Malmö till kommande säsong gör otroligt mycket mål och har ett jättebra skott. Utöver dom så finns det ytterligare farliga spelare att hålla koll på, fortsätter Mathias.

Vad förväntar du dig för matchbild?
– Det kommer nog bli en tempofylld match med mycket kontringsspel och mycket mål. Jag hoppas att vi kan få till vårt försvarsspel på ett bra sätt nu med lite nya roller och på det viset kunna hitta lite enkla kontringsmål. Jag tror att det blir en tuff och jämn match hela vägen in till slutsignal.

Vad vill du se av er?
– Jag vill se hungriga spelare som tar sitt ansvar på planen. Det kommer krävas en mycket bra insats idag så jag hoppas vi får träff på alla våra lagdelar.

Truppläget?
– Mattias Johansson, Gustaf Hallén och Filip Psajd är långtidsskadade. Ovan nämnda Anton Persson och Tobias Nordahl samt Trym Skoglund som är sjuk missar också dagens match, avslutar Mathias.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare