Inför P16:s USM-helg med Håkan Hallengren

USM steg 1 går nu in dess sista helg. Sist på tur står spel för P16 som väntar tufft motstånd i form av Norrköpings HK, Redbergslids IK och IFK Malmö HF. P16 har hittills haft en mycket fin start på säsongen där man vunnit samtliga matcher i serien och hoppas fortsätta på det spåret.

Vi tog ett snack med Håkan Hallengren, en av tränarna i P16-laget.

Vad har du att säga om er säsongsinledning hittills?

– Säsongsinledningen har varit jättebra. VI har spelat några tuffa matcher. Vi har tränat sedan maj månad och tycker att vårt försvarsspel är bra och det blir bara bättre och bättre. Vi håller tight länge mot tuffa motståndare så det känns mycket bra, säger Håkan Hallengren.

Hur ser ni på helgens USM-steg?

– Det ska bli roligt! Synd att ett av lagen hoppade av så vi får tyvärr inte spela så många matcher som vi hade hoppats på. Det ska däremot bli väldigt roligt att möta nya lag som Norrköping och Redbergslid, de har vi inte mött tidigare vad jag vet i alla fall, och sen har vi då Malmö på det. Ska bli roligt att möta dem också, fortsätter Håkan.

Har ni någon koll på motståndet?

– Nej det har vi inte, inte på det sättet. IFK Malmös 06-lag har vi mött i serie sedan innan. Vi har tittat på resultat i deras serie, Redbergslid har fler än ett lag och Norrköping såg jag när de var nere med deras junior-lag på deras SM och tittade lite på dem då. Det brukar se ungefär likadant ut spelmässigt. Då sprang de rätt mycket och täckte långt ut så det ska bli spännande.

Hur tror du helgen kommer gå för eran del?

– Vår målsättning är att vinna alla matcherna. Det är den inställningen vi har. Det ska bli roligt och blir förhoppningsvis mycket folk i hallen. Säsongen är lång och det är inte nu vi ska vara som bäst utan kanske i nästa USM-steg. Vi kämpar oerhört bra som lag.

Sist men inte minst. Hur taggade är killarna inför helgen?

– De är fruktansvärt taggade, avslutar Håkan.

Matcher för P16 i USM Steg 1:
Lördag 14:50 i B-hallen
HF Karlskrona – Norrköpings HK

Söndag 09:20 på A1
HF Karlskrona – Redbergslid

Söndag 15:20 på A1
HF Karlskrona – IFK Malmö

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare