Inför OV Helsingborg med Mathias Ekstrand

I morgon är det äntligen dags för hemmamatch igen. Topptippade OV Helsingborg kommer på besök till Brinova Arena. En arena som i morgon är kostnadsfri tack vare ett helt gäng samarbetspartners. Innan matchen ska vi även hylla pandemins hjältar. Se till att vara på plats! Du förbokar din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/show/122920

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Tre raka segrar. Vad har ni jobbat på för att komma dit?

– Vi försöker hela tiden utveckla vårt spel och jobbar mycket i veckorna med det vi analyserat fram att vi behöver förbättra. Jag tycker inte prestationerna varit helt bra, framför allt senast mot Lindesberg. Men det är starkt att vinna och tre raka segrar är skönt efter en lite tuffare inledning.

Match mot OV Helsingborg i morgon. Vad kan vi förvänta oss?

– En tuff och rolig handbollsmatch. OV är förhandstippade att vinna allsvenskan men haft en ganska tuff inledning. Deras spelschema har varit väldigt tufft och det är ett oerhört kompetent handbollslag så denna match behöver vi verkligen prestera på hög nivå.

Hur är läget i truppen?

– Samtliga spelare i truppen är tillgängliga förutom Jesper Sivertsson och Linus Andersson.

Vi ska hylla pandemins hjältar i samband med matchen. Vad tänker du kring de insatser som vårdpersonal, omsorgspersonal, polis och många andra gjort?

– Det är en insats som är svår att förstå och sätta ord på. Otroligt heroiskt hur alla har kämpat i denna pandemi. Vi är dem evigt tacksamma. Känns fint att få hylla dem i morgon.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare