Inför OV Helsingborg med Mathias Ekstrand

I kväll spelar HF Karlskrona sin tredje match i ATG Svenska Cupen då gästande OV Helsingborg kommer till Brinova Arena. OV Helsingborg som vann Herrallsvenskan i stor stil förra året spelar kommande säsong i Handbollsligan. Det blir en tuff, men inte omöjlig match. Vi inleder med tre shootout-straffar och kan alltså ha ledningen med 3-0 innan matchen går igång. Matchstart kl. 19:00, men restaurangen öppnar redan vid 17:00 för afterwork med DJ samt med gott i glaset och på bordet.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Dags för match i kväll, men vi måste börja med matchen i fredags, som avbröts med 20 minuter kvar. Hur var det?
– Det var nästan parodi. Ventilationen verkar ha varit avstängd eller inte fungerande, så kondensen i hallen gjorde att spelarna halkade omkring och det var direkt farligt att fortsätta spela. Bra beslut av domarna att avbryta matchen. Under de 40 minuterna vi spelade tyckte jag ändå att vi fick se lite bra aktioner och vi fick några positiva svar på vad vi jobbat med, säger Mathias Ekstrand.

Hur blir det på måndag nu då, åka dit och spela 20 minuter?
– Klubben skickade in gemensamt förslag med Vinslöv där vi hade tre förslag. Förbundet godkände ett av förslagen som var att återuppta matchen. Vi hoppades att förbundet skulle ta kostnaden för vår resa, men där verkar klubbledningen ha fått tråkiga svar. Nu vet jag att Hässleholms kommun får frågor om hur de kan ersätta oss eller Vinslövs HK. Vi ställer ju Brinova Arena tillgänglig om vi vill vara säkra på att kunna spela färdigt matchen, för vem vet hur det är där på måndag? Oavsett vad så ska vi se till att vinna även de sista 20 minuterna, säger Mathias Ekstrand.

Nu fokus på dagens match… Vad kan vi förvänta oss av matchen i kväll?
– Vi hoppas få ännu lite fler svar på vårt anfallsspel. Killarna är nedtränade och det brukar ge lite extra tekniska fel, men jag hoppas att vi kan hålla nere dem, annars blir vi straffade. Sen hoppas jag att vårt försvarsspel fortsatt är bra och att Uros kan plocka lite bollar. Lite synd att Markus Viitkar är skadad, för han behöver matcher för att komma in i vårt spel, men vi har andra som stiger in och är duktiga, säger Mathias Ekstrand.

Hur ser truppen ut inför i kväll?
– Markus Viitkar, Tobias Nordahl och Erik Borgenhäll missar matchen p.g.a. skador Alla tre bör vara tillbaka snart. Sen är ju Mattias Johansson långtidsskadad. Utöver det räknar jag med full trupp, avslutar Mathias Ekstrand.

För att höra det allra senaste om matchen är du välkommen till restaurangen – klockan 18:15 kommer både Mathias Ekstrand och OV Helsingborgs tränare Toni Johansson och blir intervjuade av Patric Nilsson.
Innan dess, vid 18, intervjuas delar av en jury som fått ett tufft men ärofyllt uppdrag. Spännande nyhet väntar!


Biljetter köps i entrén och kostar 100 kr för vuxen, 50 kr för ungdom/pensionär. Barn under 12 år går in gratis. Säsongskort GULD gäller och vi har igång säsongskortsförsäljning från 17:30. Självklart går alla våra egna barn- och ungdomar in gratis.

Väl mött i kväll!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare