Inför OV Helsingborg med Mathias Ekstrand

Äntligen dags för match och äntligen slut med restriktioner. Vi har haft covid i laget och våra motståndare likaså. Nu är vi fria från det och vi ser VERKLIGEN fram emot att spela. Inte minst ser vi fram emot att välkomna er alla till Brinova Arena nästa lördag, den 19 februari kl. 16:00. Men först väntar en supertuff bortamatch mot serieledande OV Helsingborg. Matchstart 19:00 i kväll.

Matchen visas via Solidsport: https://solidsport.com/hifkarlskrona/games/g/qj050bix

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Två uppskjutna matcher och lång väntan för att få spela match. Hur spelsugna är ni?

– Det har varit en tuff väntan, men nu är vi riktigt sugna på match! Vi har tränat bra och fått jobba med gruppen, men det är matcherna vi tränar för, så nu är vi taggade.

Efter förlusten mot Amo blev det en snabb tillbakastuds igen och vi går återigen in i en match som vinnare. Tankar efter vinsten mot Vinslöv senast?

– Att det var en väldigt bra försvars- och målvaktsinsats som bäddade för den segern, det var skönt att både 5-1 och 6-0 fungerade bra. Anfallsmässigt var det stundtals för dåligt tempo på bollen och lite långsamt anfallsspel. Samtidigt spelade vi väldigt disciplinerat med få tekniska fel så det får vi vara nöjda med.

Nio matcher, 18 poäng och 540 minuter handboll återstår av årets serie, hur går dina tankar kring avslutningen på serien?

– Det ska bli väldigt roligt med de avslutande nio matcherna och försöka göra något riktigt bra av den dåliga situationen vi själva satt oss i. Killarna arbetar hårt för att hela tiden utvecklas och vi hoppas att vi kan ta steg för varje vecka som går.

Nu väntar OV Helsingborg borta, för närvarande serieledare och otroligt viktiga poäng för att kunna nå en åtråvärd topp-4-placering.

Vad förbereder vi oss på och någon att hålla ögonen på lite extra?

– Vi förbereder oss för en riktigt tuff bortamatch. Helsingborg har gått oerhört bra den senaste tiden och har ett bra lag med stor bredd. Helsingborg har många bra spelare att se upp med, Viktor Hedin och Mattis Thynell är två spelare med bra form som vi behöver bevaka lite extra.

Status i truppen?

-Vi är friska och krya förutom våra långtidsskadade Linus Andersson och Mattias Johansson.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare