Inför Lindesberg med Mathias Ekstrand

I morgon fredag väntar match igen. Det är bortamatch mot Lindesberg som står på schemat. Matchstart 19:00 och du ser matchen via Solidsport. Se till att bli månadssupporter för att se HIF:s matcher. Då tillfaller också pengarna till oss som klubb och inte till motståndaren. Bli månadssupporter här: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi får tag i och pratar med vår huvudtränare Mathias Ekstrand lagom till att spelarna börjar trilla in till dagens videogenomgång i arenan.

Om vi sammanfattar senaste matchen, Rimbo hemma? Bra och härlig seger!
– Ja, men verkligen bra att vinna mot Rimbo till slut. Det är en period i första halvlek som vi inte är nöjda med, men i övrigt och på det stora hela gör vi det bra och stabilt. Även skönt att mycket publik återigen hittade tillbaka. Publiken behövs verkligen och vi kommer fortsätta leverera bra och sevärd handboll.

Nu är det Lindesberg borta, vad väntas vi stöta på där uppe?
– Det är alltid tufft att spela mot Lindesberg uppe i Lindesberg. De har haft en tuff inledning på säsongen och kommer nu från en mindre bra insats mot Tyresö och lär vara ordentligt revanschsugna. Garanterat taggade både på grund av senaste matchen och även för att försöka ändra riktning från inledningen på säsongen.

Hur ser det ut i truppen?
– Alla tillgängliga förutom Jesper Sivertsson och Filip Psajd. Lite tveksamt om William Psajd är spelklar till fredagens match.

43 mil i buss, enkel väg, väntar. Hur underhåller vi oss under resan?
– Självklart äter vi god och vällagad mat samt fikar. Sen håller också Albin Stenberg i en mycket uppskattad och egengjord ”På Spåret-tävling” varje resa som vi spelar indelade i olika lag. Brukar vara jämnt och spännande.

Återigen: Matchstart 19:00 i morgon fredag. Nästa hemmamatch spelas nästa lördag, den 30/10, då mot OV Helsingborg.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt