Inför kvalmatch #1 med coach Ekstrand

I kväll är det äntligen dags att sätta igång kvalserien mot OV Helsingborg. Det är en matchserie som spelas i bäst av fem matcher, eller först till tre segrar. Vinnaren spelar nästa år i Handbollsligan. Mycket som står på spel och vi räknar med tuffa och tajta matcher med mycket känslor.
Se till att vara på plats – du skaffar din biljett här: https://www.nortic.se/ticket/show/181168

Längst ner hittar du övriga kvaldatum.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens match.

Kval… Hur kul ska det bli?
– Det ska bli otroligt kul. Vi har förberett oss för kvalspel under en längre tid och det är kul att det äntligen är dags. Jag hoppas att det kommer mycket publik och stöttar oss, jag tror att det kommer bli en härlig match, säger Mathias Ekstrand.

OV tränas ju av en av dina bästa kompisar, Toni Johansson, hur går snacket er emellan? Eller är det en paus i relationen dessa veckor?
– Vi pratar en del om våra andra gemensamma uppdrag som vi snart har. Men utöver det blir det inte mycket prat, det finns inte mycket tid över för en tränare i dessa tider.

Om vi tittar på OV:s lag, vad ska vi se upp med?
– OV kommer från en säsong där dom slagit klubbens poängrekord och har säkerligen räknat med att det kommer bli kvalspel. Så OV kommer att vara fullt redo plus att dom haft en säsong med många tuffa matcher vilket brukar vara en stor fördel. OV har många spelare med hög kvalité, Casper Holmen och Eric Westergren är två spelare som jag tycker sticker ut och är extra sevärda.

Kvällens match ses av många som en nyckelmatch, vad skulle du säga är viktigast i kväll?
– Det är klart att en bra inledning i denna matchserie är viktig, men jag tror att matcherna kommer avgöras med små marginaler så skulle vi falla denna match så har vi fortsatt stor tro på oss själva i kommande matcher. Viktigast ikväll tror jag är att vi går ut och njuter av matchen utan press och får matchbilden dit vi vill, då tror har vi har en chans att störa OV Helsingborg som har favoritskapet på sig.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt