Inför Kungälv med Robban Andersson

Dags att ladda upp igen. Är det extra taggat för din del med tanke på senaste dagarnas nyheter om att du slutar efter säsongen?
– Nej, jag är alltid lika taggad – alltid lika engagerad, tycker att det precis lika roligt. Det påverkar definitivt ingenting.

Vi är uppe på kvalplats för första gången under säsongen – lika bra att stanna kvar där, minst?
– Ja, vi har gjort det jäkligt bra att komma dit – kämpat och slitit, så det här ska vi ju inte ge bort. Och i det här skedet är varje match och poäng viktig. De andra har kanske lite tuffare program, men det är alltid det egna jobbet först som gäller.

Kungälv borta – vad väntar där?
– Det är inget dåligt lag, med bra mittnia som styr och ställer, och traditionella ytternior som även är bra på genombrott. Men de har nog inte mött så mycket offensiva, aggressiva försvar, så där blir nog mycket av nyckeln – ihop med målvaktsspelet. Sen hoppas jag att vi kan fortsätta med vårt framgångsrika omställningsspel – det är ju så mycket lättare om man slipper så mycket uppställt spel framåt.

Flera spelare tillbaka i truppen?
– Ja, Calle (Ekberg) är åter efter avstängning, Robin (Håkansson) och Viktor (Ahlstrand) efter skador. Sedan finns dock ett litet frågetecken för Anton (Persson) som har ett krånglande knä.

Matchstart i morgon klockan 15:00 och du ser matchen på SolidSport eller hos BLT/Sydöstran.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare