Inför Kungälv hemma med Mathias Ekstrand

I kväll möter vi Kungälv hemma. Ett Kungälv som ligger på kvalplats och jagar topplaceringar. Men vi ska ge dem en ordentlig match och vid seger närmar vi oss. Kungälv ska sedan åka till Vinslöv och därefter möta Amo, så vid vinst idag kan vi vara riktigt nära ett par matcher framåt.

Hoppas att du är på plats och stöttar laget – skaffa din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/show/122926

Matchstart kl. 19:00.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Skön vinst mot Rimbo senast. Vad säger vi om insatsen?

– Anfallsspelet var bra, vi var skärpta i lägena och hade bara sex tekniska fel. Då slipper vi heller inte till en massa kontringar. Det är alltid tufft att åka till Rimbo, så det var skönt med en bra insats, säger Mathias Ekstrand.

Kungälv idag, vad behöver höjas för att kunna ta två poäng?

– Vi behöver spela på topp för att vinna i kväll. Men försvarsspelet generellt måste vara bättre. Vi behöver vara aggressiva och tuffa i 60 minuter. Sen behöver vi hålla nere de tekniska felen och vara skarpa i våra lägen.

Vad kan vi säga om Kungälv?

– Ett mycket bra handbollslag. Kompetenta niometare med en blandning av skytte och attackspel. De har även en rörlig och duktig linjespelare, så där behöver vi ha koll. Vi behöver vara väldigt aggressiva och tuffa bakåt.

Vi har ju även en manifestation för folket i Ukraina, vad tänker du kring det?

– Det är fruktansvärda scener vi ser från Ukraina. Putins brott mot folkrätten och invasionen berör mig och alla andra väldigt starkt. Det känns bra att klubben tar ställning och gör det vi kan. Hoppas på många gulblåa på läktaren idag och att vi alla bidrar till insamlingen, avslutar Mathias Ekstrand.

Insamlingen för folket i Ukraina stöttar du genom att swisha ditt bidrag till 123 255 65 04
Alla pengar går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNCHR. Insamlingen pågår veckan ut.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare