Inför Kungälv borta med Mathias Ekstrand

Idag spelar vårt herrlag fjärde matchen i årets allsvenska serie. Tuffa Kungälv står för motståndet och en av säsongens svåraste bortamatcher.
Matchen startar 16:30 och du ser den på Solidsport: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr
Se till att bli månadssupporter för att kunna se alla våra matcher och samtidigt stötta klubben:
https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför matchen.

Vi kommer med tre segrar i ryggen, senast mot IFK Ystad. Vad plockar du med dig från dessa matcher?
– Att vi har startat säsongen på ett bra sätt både poängmässigt och prestationmässigt där jag tycker vi tagit bra steg för varje match. Det är oerhört viktigt att vi varje vecka gör allt vi kan för att fortsätta utvecklas och göra en bättre prestation i kommande match, säger Mathias Ekstrand.

Nu väntar ett tufft Kungälv, med särskilt bra anfallsspelare. Vad väntar och hur ska ni göra för att ha chans att vinna matchen?
– Precis, Kungälv har ett väldigt bra lag med många skickliga anfallsspelare som vi måste försöka få stopp på. Dom har fått behålla stora delar av truppen intakt och kryddat det med klasspelare i Tobias Johansson på H9 samt målvakten Fredrik Landin med rutin från Handbollsligan. Det kommer krävas att vi höjer nivån ytterligare i försvarsspelet och vinner mycket kamper man-man. Anfallsmässigt för vår del så får vi se vilket försvarsspel dom ställer upp med och att vi anpassar oss lite efter det. Det blir nog en rolig match att titta på.

Truppen, hur ser det ut?
– Samma status på truppen som senaste matchen. Erik Borgenhäll saknas, i övrigt är alla med, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare