Inför Kärra med Mathias Ekstrand

I morgon väntar nästa match för HIF. Laget är inne i en riktigt bra fas och kommer från fyra raka segrar. En fjärdeplats i serien trots två färre spelade matcher är ett bra utgångsläge. Matchen i morgon spelas mot Kärra på bortaplan. Matchstart klockan 14:00 och du ser den på https://solidsport.com/hifkarlskrona

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Ni är inne i en bra svit nu… Vad ligger bakom?
– Vi har bra självförtroende och vi är i bra form. Visst finns det saker att utveckla, men vi är på gång och det är viktigt att hålla i det. Det väntar många svåra matcher.

Nu väntar två bortamatcher mot bottenlag. Vi börjar med Kärra i morgon, vad väntar där?
– Deras största hot Simon Källström blev klar för Amo i veckan och det ritar om en del. Det blir svårscoutat och känslan är att det kan bli väldigt annorlunda mot tidigare, men jag är inne på att det kan vara positivt för dem. Andra får chansen att stiga fram. Tror att de kommer att spela med mer tålamod och injektionen i Isak Karlsson från Aranäs är ett bra nyförvärv. Förhoppningsvis blir det en matchbild där vi får tag i dem tidigt och får göra enkla mål. Vi ska driva tempo och spela vårt spel.

Hur ser det ut i truppen?
– Anders Andersson gör debut. Kalle Jönsson är sjuk och har inlett en antibiotikakur och blir borta ett tag. I övrigt är alla hela och friska.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt