Inför Kärra med Mathias Ekstrand

I morgon väntar nästa match i Herrallsvenskan. Det är Kärra på bortaplan och matchstart är 14:00. Du ser matchen på Solidsport – se till att bli månadssupporter och se alla HIF:s matcher: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför morgondagens match.

Snabb analys av förra matchen, Varberg hemma.
– Inte alls vad vi hade hoppats på. Alldeles för många delar som inte var tillräckligt bra. Varberg får styra och är det bättre laget genom hela matchen. Vi har mycket att jobba vidare på.

Hur hanterar ni besvikelsen som grupp och inte tillåter att förluster blir till en negativ trend?
– Det är mycket viktigt att vi får möjlighet att prata, diskutera och analysera matchen tillsammans. Det gäller att fokusera på vad vi ska ta med oss och sen släpper vi det och det är en ny vecka och match.

Går det att bara släppa förlusten i ett lag med bara vinnarskallar?
– Vi spelare och tränare glömmer ju inte matchen, men det drabbar inte våra prestationer i veckan eller framöver.

Vad kan vi förvänta oss av Kärra, ett lag på 0 poäng för tillfället?
– De har haft ett väldigt tufft spelschema och tuff start. Det är ett nykomponerat lag med individuellt skickliga spelare i anfallet samt ett mycket offensivt och aggressivt försvarsspel. En svår allsvensk bortamatch som kräver full inställning!

Matchplan A förstår vi alla att det finns, men har man även en B och C-plan, eller är det bara fingertoppskänsla om inte A fungerar?
– Vi har inga nerskrivna B- eller C-planer, men man gör såklart förändringar beroende på matchbild och skruvar på t.ex. tempo, ändrar spelval framåt och sedan har vi även 5-1 som vapen att ta till bakåt.

Läget i HIF-truppen?
– Vi ställer upp med samma gäng som sist, hemma mot Varberg, plus att Axel Söderqvist tillkommer till truppen. Jesper Sivertsson och Filip Psajd är fortsatt borta.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare