Inför Kärra med Ekstrand

I morgon klockan 19:00 spelar HIF nästa match i årets tuffa allsvenska. Det är göteborgslaget Kärra som kommer på besök. Du ser matchen här på hemsidan Streama match och förhoppningsvis är du månadssupporter. Då ser du både hemma- och bortamatcher för 129 kronor per månad.
https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår tränare, Mathias Ekstrand.

Grym seger senast, vad var det som gjorde att ni vann?
– Ja, den var riktigt skön. Vi fick bra träff bakåt, från start, och Uros börjar helt fantastiskt i mål. Det spred ett lugn i laget som, trots att Kungälv försökte med bland annat sju mot sex, aldrig fick oss ur balans. Inför andra pratade vi om att behålla lugnet och inte slarva. Vilket vi löste galant. Och det var egentligen aldrig någon tvekan om att vi skulle vinna.

Idag presenterade Regeringen nya regler för idrottsevenemang och från och med den 1 november blir det tillåtet med 300 åskådare, förutsatt att andra riktlinjer följs. Här har HIF redan fått godkänt av både Polisen och smittskyddsläkare.

Kul med lite mer tryck i hallen framöver?
– Oj vad kul, haft fullt upp med träningar hela dagen, så det hade jag missat. Ska bli fantastiskt att få bjuda lite fler fans på underhållande handboll.

Det hinner inte träda i kraft inför morgondagens match mot Kärra, men vad vet du om morgondagens motståndare?
– Dom har en bra skytt på V9 (Simon Källström) som har ställt till med problem för många lag. Jag tycker att dom har visat upp ett väldigt bra spel hittills, men kanske inte fått poängen med sig. Vi kommer att försöka kontra lite mer, men i övrigt ska vi bara fokusera på vårat spel. Det ska garanterat räcka till seger.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare