Inför herrarnas premiär med Mathias Ekstrand

Idag kl. 16:00 spelar HF Karlskrona sin första seriematch någonsin. Det blir vårt herrlag som inleder seriespelet. Laget som i årets allsvenska serie har som mål att bli bättre än förra året och vara bland topp fyra i serien.

Det är Tyresö som står för motståndet och det är hemma i Brinova Arena som gäller. Ett Tyresö som alltid är lurigt och som av experterna ses som en outsider i serien.

Vi tog ett snack med Mathias Ekstrand inför seriepremiären.

Äntligen premiär… Vad tänker du?

– Jag tänker att det äntligen är dags. Vi har kört en hård försäsong, hårdare än tidigare, och vi är redo. En premiär är alltid läskigt och man vet aldrig exakt vad man står, men vi har bra självförtroende och tror på vårt spel. Om vi håller oss till vårt spel så har vi en riktigt bra chans, särskilt med vårt publikstöd, säger Mathias Ekstrand.

Ja, det verkar ju bli en hel del publik. Vad betyder det både för dig och för laget?

– Det är lite av ett kvitto på att vårt jobb lönar sig. Om vi kämpar på och hela tiden blir lite bättre, då hoppas vi att publiken uppskattar det och kommer till våra matcher. Vi behöver prestera på planen för att publiken ska uppskatta det, det är ju det samspelet vi har. Sen är vi oerhört tacksamma att vi, oavsett resultat, alltid har en klack som ger järnet. Det är ovanligt och något både vi, klubben och Lejonen ska vara stolta över.

Tyresö då, hur känns de som premiärmotståndare?

– Dom är luriga och man vet inte riktigt vad man har dem. Det kommer alltid upp spännande spelare från deras organisation och frågan är bara när de slår igenom. Vi har analyserat dem och tycker att vi har bra koll på dem, men sen ska taktik omsättas i praktik och där behöver våra spelare hålla fokus över 60 minuter.

Hur ser läget ut i laget?

– Vi har en bred trupp där många kan bidra. En hård försäsong kryddat med cupmatcher har slitit lite extra på några av killarna, men vi är redo med i princip full trupp, avslutar Mathias Ekstrand.

Har du ännu inte skaffat din biljett?
Gör det nu för att slippa köer: https://www.nortic.se/dagny/event/41168

Vi ses i arenan som öppnar 14:30!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt