Inför Drott hemma med Mathias Ekstrand

I kväll spelar äntligen vårt herrlag match igen. Senast det var match vann HFK borta mot Torslanda med nio bollar. Vid 20:00 väntar tuffare motstånd i form av anrika HK Drott.

Eftersom Alla Hjärtans Dag närmar sig har vi en kampanj där du kan ta med dig någon du tycker om, men ändå bara betala för en biljett. Du skaffar din biljett här: https://www.nortic.se/dagny/show/160976

I restaurangen i kväll väntar ett riktigt schysst program. ”Valentine-priser” mellan 18-19, vid 18:30 kommer Tobbe Karlsson och Ola Lindgren för ”After VM” och allmänt handbollssnack. Vid 19:15 är det tränarintervjuer med Mathias Ekstrand och Tomas Sivertsson. 20:00 är det matchstart!
Det är för sent att boka buffé eller plocktallrik, men för dig som vill dricka något gott finns det ett gäng bord kvar. Kom i tid!

Du kan även kirra din Alla Hjärtans Dag-gåva på plats i kväll. Vi säljer presentkort till Elsas Lilla Krog och Karlskronafloristerna. Du stöder samtidigt HF Karlskrona. Håll utkik i entrén inför matchen och på plan två under pausen.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens match.

Lite matchuppehåll ett par veckor och nu intensivt matchande med fyra matcher på elva dagar. Hur har ni förberett er på det?
– Vi har tränat på hårt och försökt återhämta och bygga upp killarnas fysik. Vi har även jobbat hårt under handbollspassen och försökt utveckla delar av vårt spel som vi valt att fokusera på. Det ska bli kul med matcher igen och vi känns bra förberedda, säger Mathias Ekstrand.

I kväll väntar Drott på hemmaplan, vad väntar er?
– En tuff match mot ett väldigt taktiskt lag. Drott har många olika sätt att ta sig an matcher och även många taktiska sätt att ändra en matchbild. Så det är viktigt att vi är med i huvudet hela matchen men även att vi får matchen dit vi vill med högt tempo och mycket duellspel i försvaret, fortsätter Mathias Ekstrand.

Vad vill du se från dina killar?
– Jag vill se en hunger och massa energi. Killarna är sugna på att spela match och det vill jag ska synas på planen. Jag vill att vi tar tag i matchen direkt och är det laget som styr matchbilden, säger Mathias.

Truppläget?
– Utöver långtidsskadade Gustaf Hallén, Filip Psajd och Mattias Johansson så har vi Kalle Malmström sjuk, annars alla tillgängliga, avslutar Mathias Ekstrand.

Missa inte kampanjen ”Ta med någon du tycker om” och skaffa din biljett här:
https://www.nortic.se/dagny/show/160976

Foto: Magnus Lejhall.

Läs vidare