Inför Drott borta med Axel Söderqvist

För en dryg vecka sedan skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med HFK och på lördagen jagar Axel Söderqvist och lagkamraterna sjunde raka segern när man möter Drott på bortaplan.

Det är Axel Söderqvists tredje säsong i HF Karlskrona och han säger att det är både roligt och skönt att skriva på en förlängning med HFK. En förlängning som innebär att han stannar i klubben till minst sommaren 2025.
– Jag trivs jättebra i föreningen och har haft en bra utvecklingskurva här. Dessutom trivs både jag och sambon jättebra i stan och med allt annat som är runtomkring handbollen.

Ni har tagit sex raka vinster och är nu på jakt efter den sjunde under lördagen. Hur går tankarna?
– Jag försöker att inte tänka så mycket alls och särskilt inte på det som har varit utan bara framåt på nästa match och försöka genomföra den så bra som möjligt. Personligen så har jag en del saker som jag vill förbättra och självklart fokuserar jag på dem. Jag behöver komma upp i bättre nivå försvarsmässigt och särskilt i mitt fotarbete, säger Axel.

HFK är ju ett av de tippade topplagen i serien och det är där vi vill ligga. Kan det bli en press på er spelare?
– Jag är alltid lite nervös inför varje match, det ska man vara tycker jag, men ingen särskild press bara för att vi nu har vunnit sex raka matcher. Vi måste däremot försöka fokusera på att hålla vår toppnivå så länge som möjligt och se till att dalarna blir så kortvariga som möjligt. För det svänger i handboll och det kommer att komma bakslag. Men då ska vi se till att det blir ett kort sådant, säger Axel.

Drott under lördagen, kl. 16:00, har du mött dem tidigare?
– Nä, jag har faktiskt inte mött dem men jag vet att de spelar mycket 7 mot 6 i anfall och högt bakåt, det kommer bli en tuff match. Jag vet också att de har en mycket duktig målvakt som har inlett säsongen väldigt bra.

Sedan har ni en del andra svåra lag framåt. Vilka tror du personligen blir tuffa att möta i serien?
– Amo och Varberg tror jag blir extra tuffa, säger Axel Söderqvist.

Herrlaget beger sig alltså till Halmstad för att möte Drott under lördagen. Matchstart kl. 16:00
Du ser matchen via Solidsport: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/games/g/r8afn28b
Se till att bli månadssupporter för att låta delar av ditt köp tillfalla vår klubb, då kan du se alla våra matcher: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/monthly_supporter

Nästa hemmamatch är den 5 november då vi möter Torslanda klockan 16. Det blir Halloween-tema både i arenan, i restaurangen och i baren. Boka plats hos Trydes genom att skicka mail till kansli@hfkarlskrona.se

Vårt damlag spelar också hemma den lördagen. Klockan 14 tar de sig an Växjö HF. Mer om detta härliga dubbelarrangemang i nästa vecka!

Läs vidare