Inför derbyt mot IFK Karlskrona med Mathias Ekstrand

I kväll spelas det första stadsderbyt av två. Det är IFK Karlskrona som börjar på hemmaplan och därför är det IFK Karlskrona som ansvarar för arrangemanget i arenan i kväll. Det blir en ovanlig situation för både klubbens organisation och vårt herrlag, men också en kul utmaning. Vårt derby spelas torsdagen den 29/12.

Om du inte är på plats i kväll – se matchen via Solidsport här: https://handbollplay.se/hfkarlskrona-herr
Se till att bli månadssupporter för att ditt köp ska tillfalla HF Karlskrona.

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens derby.

Derbydags! Hur har ni laddat upp inför det?
– Vi har laddat upp som vanligt. Killarna hade ledigt i söndags efter segern mot Vinslöv men efter det har det varit full fokus inför derbyt. Det ska bli väldigt kul och killarna känns taggade, säger Mathias Ekstrand.

IFK Karlskrona har spelat jämnt med många lag och har en spelstil som är jobbig att möta. Vad gör dom bra och hur ser planen ut för att luckra upp det?
– Deras försvarsspel är väldigt annorlunda mot vad man brukar möta vilket ändrar en del hur man behöver spela anfallsspel. Jag tycker att den tydliga identiteten de skaffat där har varit riktigt bra för dem och svårt för motståndarna att lösa. Jag tycker även att dom är farliga i sitt kontringsspel så det är något vi behöver vara extra fokuserade på. Vi ska fokusera på vårt eget spel och försöka fortsätta med vårt försvarsspel som vi hade i lördags, fortsätter Mathias Ekstrand.

Hur ser läget ut i truppen?
– Gustaf Hallén och Mattias Johansson är långtidsskadade. Finns fortfarande lite frågetecken kring Axel Söderqvists medverkan, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare