Inför derbyt med Mathias Ekstrand

Äntligen dags för derby! Vi har sålt slut på sittplatserna, men det finns ståplats i entrén. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Derbydags, hur kul ska det bli?
– Det ska bli fantastiskt roligt, det blir väldigt mycket publik och vi är riktigt laddade, säger Mathias Ekstrand.

Sist vi mötte IFK var vi obesegrade och nu har vi några mindre bra prestationer bakom oss. Vad behöver vi göra för att vinna i kväll?
– Vi behöver förbättra många delar av vårt spel. Framförallt vill jag se att killarna vågar ta ansvar och att vi spelar med mycket mer attityd än vad vi gjort senaste tiden.

Hur ser du på kvällens motståndare?
– Jag tycker att IFK har växt in i säsongen på ett mycket bra sätt och har spelat väldigt stabilt nu i slutet. Det är ett klart bättre lag nu än när dom började säsongen så vi behöver verkligen vara på hugget ikväll. IFK har haft ett bra försvar och målvaktsspel i princip hela säsongen så det är en av nycklarna i kvällens match.

Hur ser truppläget ut?
– Vi har haft lite sjukstuga men ser ut att kunna ställa nästan fullt lag på banan. Filip Psajd åkte på en knäskada mot Skånela och vi har nu fått svar att det tyvärr rör sig om en korsbandsskada. Vi saknar därmed tre killar som är långtidsskadade i Filip, Gustaf Hallén och Mattias Johansson, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare