Inför cupmatchen mot Alingsås

Torsdag 19:00 smäller det igen. Handbollssäsongen drar igång med första tävlingsmatchen för säsongen. Det är stora och starka Alingsås som kommer på besök i Brinova Arena och vi räknar med en tuff match.

– Det blir så klart en väldigt svår uppgift. Men vi ska fokusera på vårt spel och göra rätt saker i försvarsspelet, då kan vi även få chansen till kontringar, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare i HF Karlskrona.

Just försvarsspelet är där tyngdpunkten har legat under dessa första träningsveckor. Dels för att det är i försvarsspelet allt börjar, men också för att vi har nyförvärv som med all säkerhet kommer att ta plats i mittförsvaret under matchen mot Alingsås.

– Vi har en bred trupp där många krigar om platserna. Det hoppas vi ska höja oss som lag. Om någon inte presterar eller har ”dagen” så kan vi ersätta honom med en duktig spelare. Det är skönt som tränare att ha flera olika alternativ, fortsätter Mathias Ekstrand.

Alingsås får gälla som stora favoriter, men det ska spelas om det och flera spelare ser heta ut.

– Det är många som gjort jobbet i sommar och det syns särskilt på ett par av dem. Det ska bli kul att se dem i en tävlingsmatch och förhoppningsvis får vi några svar vi vill ha, säger Ekstrand.

Det verkar bli en het dag även vädermässigt och vad passar då bättre än att inleda torsdagskvällen med en after beach med något svalkande i glaset? Utanför arenan bjuder vi våra besökare på en alkoholfri drink där även Trydes har laddat upp med annan dryck och en god plocktallrik (99 kr).
After beachen öppnar 17:30 och klockan 18:15 intervjuas Mathias Ekstrand om matchen och om säsongen.

– Jag hoppas på många nyfikna handbollssupportrar på after beachen som sedan kan ge oss ett bra stöd på läktaren. Det är inte ofta vi möter så här bra motstånd och vi kommer verkligen att behöva prestera på topp för att ha en chans. Och självklart har vi en plan för det, avslutar Mathias Ekstrand.

17:30 – Arenan och after beach öppnar
18:15 – Mathias Ekstrand intervjuas vid after beach
19:00 – Matchstart

Biljetter säljs både vid ingång till after beach eller till arenan. Vuxen betalar 100 kr, ungdom och pensionär betalar 50 kr. Barn under 12 år och alla våra ungdomsspelare går in gratis.
Säsongskort GULD gäller för alla våra hemmamatcher. Vi kommer även att sälja säsongskort på plats för den som vill. Du hittar vår biljettkassa i huvudentrén i Brinova Arena.
Det blir en het handbollssäsong och vi har sålt fler säsongskort än på flera år. Detta är en säsong du inte vill missa!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt