Inför cupmatch borta mot Vinslöv

I fredags kväll spelades ett hett cupderby inför 1347 personer, vilket är fantastiskt sett till att det var i mitten av augusti. Det märks att handbollsintresset är stort i Karlskrona för vad som komma skall. Redan i kväll är det dags för vårt herrlag att spela match igen. Nu väntar Vinslövs HK på bortaplan (i Kristianstad) och det blir definitivt en tuffare uppgift. Vinslöv har sett väldigt bra ut under försäsongen och tippas i toppen av Herrallsvenskan.

Matchstart i kväll är 19:30 och du ser matchen via Handboll Play: https://handbollplay.se/atg-svenskacupen/games/g/6hfkl8v3

Vi tog ett snack med huvudtränare Mathias Ekstrand.

Derbymatch i fredags. Inget skönspel men seger till slut. Vad behöver bli bättre i kvällens match mot Vinslöv?
– Det var en skön seger i fredags trots att spelet kanske inte riktigt satt där. Men ett derby är ett derby och IFK gjorde det riktigt bra. Vi behöver göra många saker bättre mot ett Vinslöv som har sett väldigt bra ut på försäsongen och kommer vara en rejäl utmanare i allsvenskan denna säsong. Framförallt behöver vi få till ett bättre anfallsspel med större noggrannhet, säger Mathias Ekstrand.

Bara två dagar återhämtning. Läger på Brunnen, vad har ni gjort?
– Vi har haft det väldigt bra nere på Ronneby Brunn med mycket umgänge och en del teoretiskt arbete. Vi hade en lätt träning igår som förberedelse inför dagens match. Killarna har fått vila upp sig bra under helgen och känns redo för match.

Hur ser läget ut i truppen?
– Samma truppstatus som i fredags. Axel Söderqvist och Trym Skoglund är ej spelklara, avslutar Mathias.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt