Inför cupderbyt med Mathias Ekstrand

Fortfarande sommar, men redan nu häftig tävlingshandboll. Och det inleds med ett cupderby mot IFK Karlskrona. Förra året möttes vi två gånger i allsvenskan, men nu har IFK en stor fördel med tre shootouts (frilägesstraffar) och kan inleda med 3-0. Vi räknar med spännande match med mycket känslor på planen. Häftig första match att få se våra nyförvärv och även våra motståndares lag. Handbollsfest 18 augusti klockan 19:00 alltså.

Redan 17:00 öppnar vi upp vårt område utanför arenan med beachparty-tema. Där säljs schyssta burgare och dryck med och utan alkohol. I anslutning till området grillar vi korv, Fogarolli brygger kaffe och Hassan säljer glass. Självklart spelar DJ:n skön musik och vi gästas av både spelare och tränare för intervjuer innan match. Kom och häng – DET BLIR SKOJ!

Biljetter till cupderbyt köper du här: https://www.nortic.se/ticket/show/192780

Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand inför cupderbyt.

Sammanfatta hur sommaren har varit för laget, vad har ni gjort?
– Under ledigheten tränade killarna på hårt med egen fysträning för att förbereda kropparna inför den kommande säsongen. Sen vi drog i gång kollektiv träning har mycket fokus legat på att få in de nya spelarna i vårt spel och hela tiden jobba med att utveckla oss och ta steg framåt, säger Mathias Ekstrand.

Tävlingssäsongen går i gång och rivstartar med cupderby mot IFK. Vad vill du se?
– Jag vill se att vi har tagit steg framåt sen våra två träningsmatcher. Det kommer bli en väldigt rolig men också tuff match så jag vill se en stor hunger från killarna.

Cupen är en fyrlagsgrupp där två lag går vidare. Vad betyder det att gå vidare från gruppen?
– Att gå vidare från gruppen är något vi satsar på, det skulle betyda att vi får ytterligare två bra matcher (åttondelsfinal i dubbelmöte) innan seriespelet drar i gång. Sen vill vi alltid vinna de matcher vi spelar, så bara av den anledningen betyder det mycket att ta sig vidare.

Hur ser truppläget ut?
– Trym Skoglund och Axel Söderqvist kommer inte till spel på grund av skador. Övriga spelare finns tillgängliga.

Läs vidare