Inför andra kvalmatchen med Mathias Ekstrand

I morgon är det dags för andra kvalmatchen i matchserien mot Aranäs. Det är en plats i Handbollsligan på spel och det är först till tre segrar som gäller. Första ronden gick till Aranäs. Lördag klockan 16:00 är det chans till revansch. Vi tog ett snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Förlust med 25-29 i första kvalmatchen. Vad tänker du kring den?

– Vi är i stora delar nöjda, men det märks att de håller en hög nivå och kommer från Handbollsligan. De har matchats mot helt annat motstånd än oss. Men vi känner att vi har möjligheter att rubba dem och vi tror stenhårt på oss själva. Vi är givetvis underdogs men de kan inte slappna av en enda sekund, så bra är vi.

Vad behöver förändras för att vi ska vinna i morgon?

– Vi behöver vara lite vassare när vi får läget. Lite noggrannare över hela banan och heller inte ge Bergqvist (Aranäs målvakt) chansen att skina. Vi kommer att kriga för det hela vägen och göra allt vi kan för att få hem en seger till Karlskrona.

Hur ser det ut i truppen och när åker ni?

– Det ser okej ut. Tyvärr saknar vi eventuellt Kalle Malmström. Vi åker 09:30, så det är sovmorgon!

Efter sovmorgon väntar alltså resa till Kungsbacka och full laddning inför matchen som startar 16:00. Du ser matchen via Cmore på: https://www.cmore.se/sport/spel/13329448-hk-aranas-hif-karlskrona

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare